Mühre rağmen ziyaretçi alıyor

Güncelleme Tarihi:

Mühre rağmen ziyaretçi alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2022 15:33

Gölbaşı’nda mahalle arasında faaliyet gösteren hayvanat bahçesi, aslan ve kaplanların kükreme sesi ile gürültülerinin bölgede yaşayanların psikolojisini bozacak derecede etkili olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla 14 Eylül’de mühürlenmişti.

Haberin Devamı

İşletme sahibi Yaşar Kaplan, mühürleme işleminin yetkisiz idare (Gölbaşı Kaymakamlığı) tarafından yapıldığı, yetkinin Ankara Valiliği’nde olduğu gerekçesiyle idare mahkemesine başvurmuştu. Ankara 12’nci İdare Mahkemesi, kapatma kararının yürütmesinin durdurulmasına karar vermiş, bunun üzerine kapıya asılı mühür, iki gün sonra mehter marşı eşliğinde sökülmüştü.Tepki ve tartışmalara neden olan hayvanat bahçesi salı günü, ikinci kez mühürlendi ve ruhsatı iptal edildi. Ancak mühürleme işleminin ardından hayvanat bahçesinin kaçak olarak faaliyetini sürdürdüğü, ziyaretçilerin farklı kapıdan içeriye alındığı ortaya çıktı. Ziyaretçiler, mühürlü kapının yanındaki diğer kapıdan ücret karşılığında içeriye alınırken, hafta sonu için de telefonla rezervasyon yaptırılıyor.

Haberin Devamı

Mühre rağmen ziyaretçi alıyor

‘ZİYARETÇİ ALMAYA DEVAM EDİYORLAR’

İşletmenin bitişiğinde oturan komşu Niyazi Gürel’in şikâyeti üzerine, süreci mahkemeye taşıyan Gürel’in avukatı Merve Nur Özkan, “Mühürlü kapının yanındaki küçük kapıdan içeriye ziyaretçi aldıklarının görüntülerine ulaştık. Oraya hiçbir şekilde ziyarete gidilmemesi gerekir. Orası hayvanlar için uygun bir yer olsaydı ruhsat iptal edilmesi olmazdı. Orası hayvanların sağlığı için zararlı bir alan. İlk mühürlendiğinde yine içeriye müşteri aldıklarına dair Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yazı da yazıldı, buna ilişkin de tutanaklarımız var. Bununla ilgili de şikayetlerimizi yaptık. Bakanlığın belirleyeceği bir yer olacak ve hayvanların aktarımı oraya yapılacak. Orada herhangi bir şekilde hayvanat bahçesi olmayacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!