Muhalefetten taarruz

Güncelleme Tarihi:

Muhalefetten taarruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2006 00:00

éG.Birliği’nde ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevkedilen ’gölge kabine’ üyeleri, yönetimin Mayıs’tan bu yana planlı bir yıpratma politikası izlediğini söyledi. Muhalif kanadın etkili ismi Zeki Ünaldı, "Bizi idam etmişler, sonra mahkeme kuruyorlar" dedi.

GENÇLERBİRLİĞİ yönetiminin, gölge kabine üyesi 7 ismi ’kesin çıkarma’ istemiyle Kulüp Disiplin Kurulu’na sevk etmesinin ardından muhalefet taarruza geçti.

Atilla Aytek ve arkadaşları, Hürriyet’e yaptıkları açıklamada, "Mayıs ayında yapılan kongreden sonra, bize karşı planlı ve programlı bir yıpratma politikası, ince bir taktik izleniyor. Disiplin Kurulu, 12 Aralık’ta toplanacak ve ihraç ile ilgili kararı verecek. Bizim açtığımız, usulsüz üyeliklerin ve olağan genel kurulun iptali ile ilgili dava ise 14 Aralık’ta görüşülecek. Bu bile her şeyi anlatıyor" diye konuştular.

Cavcav kanunları

Muhalif hareketin başkan adayı Atilla Aytek, ihraç kararının İlhan Cavcav’ın kişisel ısrar ve dayatması sonucu alındığını ileri sürerek şöyle konuştu:

"Mahkemenin 14 Aralık’ta bağlayıcı bir karar vermesi kuvvetle muhtemel. Disiplin Kurulu’nun baskı altına alınarak, mahkemeden 2 gün önce bizim hakkımızda karar vermeye zorlanması düşündürücü. Bizlere isnat edilen suçlarla ilgili ortaya koyacakları deliller, gazete ve televizyonlarda yaptığımız konuşmalardan ibaret. Bunların hiçbirinde hakaret ve küçük düşürücü ifade yok. Hepsi, onların açıklamalarına verdiğimiz cevaplar. Bize yöneltilen mesnetsiz iddialar, kulübün İlhan Cavcav kanunları ile idare edildiğini açık bir şekilde ortaya koyuyor."

Tartışmalı üyeler


Muhalif kanadın etkili ismi Zeki Ünaldı ise gelişmeyi ’Bizi idam etmişler, sonra mahkeme kuruyorlar" diye nitelerken şunları söyledi:

"Ben bu kulübe 30 yılımı verdim. Diğer arkadaşlarım da en az 15 yılını.. Şimdi bizleri 30 günlük üyeler kulüpten atacak. Disiplin Kurulu üyelerinden Murat Yıldız, İlhan Cavcav’ın fabrikasında maaşlı personeli olup, muhasebe genel koordinatörlüğü yapıyor. Babür Gündüz ise yeni üyelerden. Kendisi usulsüz yapılan üyeliklerin iptali için açılan davaya konu olan kişilerden biri. Kurulun kararının tarafsız olması için bu 2 üyenin istifası etmesi gerekmiz mi?"

Meydan boş değil

Ünaldı,
alternatif yönetim olarak, kısa mesaj yoluyla, maç sonuçlarını ve G.Birliği haberlerini kulüple ilgili kişilerin cep telefonlarına geçtiklerini belirterek, "Sayın Cavcav bundan rahatsız olmuş. ’Bu, beni çıldırtıyor’ demiş. Cavcav’a bir süre önce ’Sen bizim ebedi başkanımız ol’ dedim. O ise ölene kadar başkan kalayım istiyor. Bu son karar, bizimle birlikte kendisinin de tavsiye kararıdır. Eğer seçim yenilenirse, karşısında aday olmadan bu seçime gireyim istiyor. Meydan o kadar boş değil. 7 kişiyi kulüpten ihraç edebilirler. Mayıs’taki seçimde 475 oy aldığımızı unutmasınlar. 7 kişi gider, başka bir isim muhalefet bayrağını taşımaya devam eder" dedi.

İhraç istenen 7 üye

Kırmızı siyahlı kulüpte ihracı istenen üyeler; Atilla Aytek, Zeki Ünaldı, Yaşar Durak, Ali Rıza Onat, Muzaffer Özbayrak, Bülent Atlas ve Fatih Dağcı’dan oluşuyor. Disiplin Kurulu’nun ise Başkanı Erol Tümer, üyeleri Cenk Aktan, Cengiz Türker, Murat Yıldız ve Babür Gündüz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!