Motorlu kuryelerin pembesi

Güncelleme Tarihi:

Motorlu kuryelerin pembesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 16:57

Ankara’daki motorlu kuryeler arasında en genç kadın kurye olan 18 yaşındaki Ayşegül Kapusuz, yaşıtlarının aksine pembe motosikletiyle sipariş dağıtarak geçimini sağlıyor. Kaskını çıkardığında görenlerin şaşırdığını söyleyen Kapusuz, en çok trafikte erkeklerin kendisini sıkıştırmasından şikâyetçi.

Haberin Devamı

Annesinin 1 yaşındayken terk ettiği, babasının ise 3 yaşındayken başka bir kadınla evlendiği 18 yaşındaki Ayşegül Kapusuz’u babaannesi ve dedesi büyüttü. 13 yaşında, kuzeninin motosikletini kullanmasının ardından motosiklete merak duyan Kapusuz ilk motosikletini de 8 ay önce aldı. Çeşitli nedenlerle eğitimine devam edemeyen genç kız bir süre önce de pembe motoruyla Başkent sokaklarında paket dağıtımı yapmaya başladı. Ankara’daki motorlu kuryeler arasında en genç kadın kurye olan Ayşegül Kapusuz kadın olarak bu mesleği yapmanın zor olduğunu belirterek aldığı tepkileri ve zorlukları Hürriyet Ankara’ya anlattı: “Normalde garsonluk yapıyordum işler iyi gitmedi motosikletle çalışmaya karar verdim. 8 ay önce biriktirdiğim parayla telefonumu da satıp motosiklet aldım pembeye boyattım. Lakabım pembiş oldu. Kadın motorlu kurye olmak zor. Önüme araba kıran çok, zaman zaman sıkıştırıyorlar da. Kasktan dolayı kadın olduğumu anlamıyorlar motor renginden ve ayakkabıdan anlıyorlar.

Haberin Devamı

KASK ÇIKINCA ŞAŞIRIYORLAR

Siparişi götürdüğümde kaskı çıkardığımda çok şaşırıyorlar. Takdir eden çok kişi var. Akşamları korkmuyor musun diyen teyzeler var mesela. Kadınların tepkisi daha güzel. Meslektaşlarım arasında özellikle yaşıtım olan erkeklerin tepkisi çok olumlu değil ama büyüklerim sağolsunlar abilik yapıyorlar yolda kaldığımda yardımıma koşup destek oluyorlar. Sokullu Dikmen bölgesinde görenler artık tanıyor ve pembe motorlu kız geçti diyorlar. Motorumun bakımını kendim yapıyorum. 8 aydır lastiğim hiç patlamadı. Ayak marşıyla çalıştırmayı da biliyorum. Kullandığım motorum dilini az çok öğrendim. Sevdiğim mesleği yapmak güzel yazın güzelliğini de kışın çilesini de kendim çekiyorum, mesleğimden mutluyum.”

DERNEKTEN PLAKET VE HEDİYE

Ankara Motosikletli Kuryeler Derneği Onursal Başkanı Yakup Sağlam da 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Başkent’teki en genç kadın motorlu kurye olan Ayşegül Kapusuz’a plaket takdim ederek kask ve çeşitli ekipmanlardan oluşan hediyeler verdi. Üç yıldır her 8 Mart’ta dernek üyesi bir kadın kuryeye plaket verdiklerini belirten Sağlam, genç kurye Ayşegül’e başarılar dileyerek her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!