Mogan ve Eymir gölleri

Güncelleme Tarihi:

Mogan ve Eymir gölleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2011 00:00

ANKARA’ya 15 kilometre uzaklıktaki Gölbaşı’nı ziyaret edenler ise Mogan ve Eymir göllerini mutlaka görmeli. İlçeye otomobilleriyle gelenler ilk olarak Mogan Gölü kıyısındaki rekreasyon alanlarıyla karşılaşıyorlar.

Haberin Devamı

Haymana yolu  üzerinden girişi bulunan park, toplam 644 bin 979 metrekarelik alana sahip. Bu  alanın 250 bin 100 metrekaresini bitkisel peyzaj çalışmaları süslüyor.
Mogan Gölü, Gölbaşı Parkta günübirlik kullanıma dönük lokanta, çay  bahçesi, kır kahvesi, kamping tesisleri ile sportif faaliyetlere yönelik sahalar  bulunuyor. 3 bin 500 kişilik piknik sahası bulunan parkta, bin 500 çocuğun aynı  anda oyun oynayabileceği alanlar mevcut.
Çay bahçeleri, evcil hayvan parkı, 2 futbol sahası, 2 tenis sahası, 3  basketbol sahası, mini golf sahası, 2 bin 500 kişilik amfi, binicilik merkezi,  bisiklet, paten merkezi, kafe ve restoranlar, kayıkhane, kuş gözlem evi, oyuncak  evi ve su sporları merkezlerinin bulunduğu Mogan Parkı, ziyaretçilerine eşsiz bir  manzara sunuyor.
İlçedeki bir diğer piknik alanı ise Eymir Gölü. Orta Doğu Teknik  Üniversitesi (ODTÜ) arazisi içinde bulunan gölün çevresinde 13.5 kilometrelik  asfalt yol bulunuyor. Eymir’e gitmek isteyenler, Oran semti ve Gölbaşı’ndaki  Polis Akademisi yolu üzerinden iki ayrı ulaşım güzergahını tercih edebilir. Kürek  ve su sporlarına ilgi duyanlar ile olta ile balık avlamak isteyenlere de  rastlanan Eymir Gölü’nün kenarında piknik yapılabiliyor.
Bu arada Ahlatlıbel yolu üzerindeki Çankaya Belediyesi’ne ait tesisler de  Ankaralıların ilgi gösterdiği merkezlerin başında geliyor. Konya yolu üzerinden  Ahlatlıbel istikametine yönelenler, 15 dakikalık yolculuğun ardından İncek  mevkisinde gözleme yerleri ve restoranlarda yemek yeme imkanı buluyor. Öte yandan Gölbaşı’na gidenler Ankara’daki üniversitelerin havacılık  kulüplerinin yamaç paraşütü eğitimi verdikleri Yamaç Paraşütü Eğitim Tesisi’nden  de yararlanabilir.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!