Mogan’da çevre felaketi

Güncelleme Tarihi:

Mogan’da çevre felaketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2009 00:00

Ankara İl Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Şube Müdürü Şamil Yüksek, son günlerde balık ölümlerinin yaşandığı Mogan Gölü’nden su ve balık numunelerini aldıklarını belirterek, “Orada çevre felaketi yaşanıyor’’ dedi.

Şamil Yüksek, geçen hafta yaşanan balık ölümlerinin ardından gölden su ve balık numuneleri aldıklarını belirterek, balıkların ölüm nedeninin yapılacak analizlerin ardından netleşeceğini  bildirdi.
İlgili kuruluşların harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Yüksek, “Gerekenler yapılmalı, orada bir çevre felaketi yaşanıyor’’ dedi.
Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Başkanı İsa Ömercan da yaşananlar karşısından ilgili kuruluşlar ve çevrecilerin duyarsızlığının sürdüğünü iddia ederek, “Gölün çevresinden yararlanan Büyükşehir Belediyesi’dir. Bundan dolayı ‘içerisine karışmıyorum’ diyemez. Gerekenler yapılmıyorsa Gölbaşı Kaymakamlığı ile Belediyesine yetki verilsin. Gölde balık ölümleri devam ediyor. Ölen balıklar da suda duruyor, suyu yine kirletiyor, ayrıca çevreye pis kokular yayıyor’’ diye konuştu.
Öte yandan, Mogan Gölü’nde kıyı boyunca ölü balıklar görülürken, özellikle Mogan ve Eymir Gölü’nü birbirine bağlayan su kanalının başlangıcına ölü balıkların sürüklendiği ve çevreye pis koku yayıldığı gözlendi. Mogan Gölü kıyısında bulunan işletmeciler ise balık ölümlerinin halen devam ettiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!