Modern Pentatlon Milli Takım kadrosu belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Modern Pentatlon Milli Takım kadrosu belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 11:12

Modern Pentatlon Milli Takım kadrosu belli oldu

Haberin Devamı

ERCAN ATA / ANKARA,(DHA) - LOS Angeles'te 23-27 Şubat tarihlerinde yapılacak olan UIPM (Uluslararası Modern Pentatlon Federasyonu) 2017 Dünya Kupası için yapılan seçmeler sonunda büyükler ve gençler de 7 sporcu milli takım kadrosuna seçildi.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Öner, yeni bir döneme girdiklerini ve koymuş oldukları hedefler doğrultusunda Modern Pentatlon sporunun geleceği için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini'' ifade etti.

Muğla Akyaka'da yapılan Milli Takım aday kadro belirleme yarışlarını değerlendiren Başkan Öner,'' Bu kamp, yeni göreve gelen benim ve arkadaşlarım için ilk organizasyondu. Uzun bir aradan sonra beşli branşta yarışlar düzenledik. Bu yarışlara gençler, büyükler ve U19 kategorisinde 29 sporcumuz katıldı. Yapılan yarışlardan sonra 29 sporcu arasından değerlendirme yaparak 12 sporcu seçtik. Seçilen sporcularımız yarış sonrası 5 gün boyunca hocalarımızın eşliğinde çalışmaya devam ettiler. Aynı süreçte federasyonumuzdaki sporcularımızın binicilik eğitimlerinin eksik olduğunu düşündüğümüzden dolayı at eğitim merkezi olan Padok Oteli'ni seçerek çocuklarımızın her gün binicilik konusunda profesyonel ekip eğitimiyle kendilerini geliştirme imkanları sağlandı. Biz kendi adımıza çok güzel bir organizasyon yaptığımıza inanıyoruz. Hiçbir şekilde eleştiriye açık olmayan, her şeyin elektronik sistemde yürütüldüğü bir yarışmaydı. Bu konuda Muğla İl Spor Teşkilatı bize çok büyük destek verdi. Özellikle Sayın Muğla Valimiz Amir Çiçek yakın ilgisini bizlerden hiç esirgemedi. Muğla'da yapmış olduğumuz yarışlar sonucu değerlendirmede 7 sporcu barajı geçmiştir. Barajı geçen 7 sporcularımıza ise şans vererek Amerika'da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına götürme kararı aldık'' dedi.

"SPORCULARIMIZA GÜVENİYORUZ"

Modern Pentatlon Olimpik bir branş ve biz beşli branşların yapıldığı bir yarışa gidiyoruz diyen Öner: '' Bundan sonra ikili branş (biathle) yarışlarını çok fazla yapmayı düşünmüyoruz. Mutlaka yanına üçlü branş (triathle) dediğimiz Modern Triatlon şekline getirip bir atıcılık veya eskrim ekleyip 3'lü yapmak istiyoruz. Şu ana kadar atış için silahları olmayan kulüplere silah desteği sağladık. Bizim buradaki amacımız bütün kulüpleri Modern Pentatlon sporuna dahil etmeye çalışmak. Sporcularımıza güveniyoruz. Bunun için de her türlü lojistik desteği vereceğiz" diye konuştu.

"DÜNYA GENELİNDE BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Los Angeles'te 23-27 Şubat tarihlerinde yapılacak olan dünya kupasını değerlendiren Başkan Öner, ''Belirlediğimiz kadroda çok tecrübeli sporcularımızın olduğu gibi, geleceğe umutla baktığımız çok değerli çocuklarımız var. Amerika bizim için inşallah başlangıç olacak. Olimpik puan veren müsabakalar 2019 yılında başlıyor. Bu zamana kadar sporcularımız katılacağı organizasyonlarda tecrübe kazanacak. Hedefimiz 2024 Tokyo olimpiyatlarına en az, 3 sporcu ile gitmek. Dünya genelinde büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Biz alt sıralarda olmaya çok alışkın bir ülke değiliz. Hedeflerimiz her zaman üst sıralar. Bu hedefleri çocuklarımıza güvenerek belirledik. İnanıyorum ki, Gelecekte Modern Pentatlon Federasyonunun çok başarılar bizi bekliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün vereceği desteklerle önemli yerlere geleceğiz kanaatindeyiz. Bu konuda gücümüz var'' şeklinde konuştu.

AMERİKA'DA YAPILACAK OLAN ŞAMPİYONAYA KATILACAK MİLLİ TAKIM KADROSU:

BÜYÜKLER : Canberk Hulusi Ekin

GENÇLER: İlke Özyüksel, İpek Akşin, Buğra Ünal, Arda Selçuk, Yaren Nur Polat ve Dora Nusretoğlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!