Modern gecekonduya döndük tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Modern gecekonduya döndük tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 16:05

TOKİ Kuzey Ankara Konutları 10 ve 11’nci etap sakinleri aylık aidatlar karşılığında hizmet alamadıklarını savunarak yönetimi protosto etti.

Haberin Devamı

Başkent’in giriş kapısı olan Esenboğa Protokol Yolu’nun yanı başındaki TOKİ Kuzey Ankara Konutları’ndaki sıkıntılar devam ediyor. 10 ve 11’nci etaplarda oturan vatandaşlar, aylık ödedikleri aidatların karşılığında hizmet alamadıklarını savunarak yönetimi protosto etti. Temizlik, güvenlik, ulaşım ve sağlık gibi bir çok problemle baş başa kaldıklarını belirten konut sakinleri, “Her ay daire başı 70 TL siteden toplanır, toplam 35 bin lirayla gökdelen alınır, 11. etap hizmet yerine havasını alır. Sayın Cumhurbaşkanımız duy sesimizi tankların ezemediği milletini acımadan eziyor site yönetimi. Sayın Melih başkan unutmayız seni, seçmenin dolandırılıyor duy artık bizi” yazılı ilginç dövizler açtı. Diğer etaplarla kendi etaplarının arasında hizmet farkı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar yaptıkları ortak açıklamada şunları kaydetti: 

Haberin Devamı

AKÜLERİMİZİ EVE GÖTÜRÜYORUZ

Burada üçüncü yıla giriyoruz. Geri kalmış bir durumdayız. Diğer etaplarla bizim aramızda dağlar kadar fark var. Ne yeşil alanlarımız, ne temizliğimiz var ne binalarımızın lambaları hiçbir şey yok. Sokak aydınlatmalarımız olmadığından akşamları dışarı çıkmaya korkuyoruz. Güvenlik yok. Bir olay yaşanıyor polisi arıyoruz 1,5 saatte geliyor. Arabalarımız ve evlerimize hırsızlar dadandı. Kamera sistemi de yok. Vatandaş arabalarının aküsü çalındığı için akşam aküsünü söküp eve kucağında aküyle çıkıyor. Hırsızlık olayı çok fazla.

TERK EDİLMİŞ DURUMDAYIZ

Burada 12 tane blok var dört tane temizlikçi var. Temizlikçiler yetersiz kaldıklarını söylüyorlar haklılar. Binalara bakılmıyor. Yönetim bizimle ilgilenmiyor terk edilmiş durumdayız. Yönetime gidiyor söylüyoruz ama dikkate alan yok. Aidat ve yakıtı ödüyoruz hizmet alamıyoruz. Gecekondudan hiç bir farkımız yok. Sokaklar temizlenmiyor. Otobüslerimiz geç geliyor. Ağaç dikildi bakılmıyor yeşil alan denilen yerler kuru otlarla dolu. Sadece aidat günü geldimi veren vermeyen listesi asılıyor.

MODERN GECEKONDUYA DÖNDÜ

71 lira aidat alınıyor. 610 tane daire var. Büyük bir meblağ var ama hizmet yok. Binaların etrafına yeşil istiyoruz. TOKİ’ye Melih Gökçek’e de çağrı yapıyoruz. Bizi üçüncü sınıf insan yerine koyuyorlar. Protokol Yolu’nun bu tarafında unutulduk gitti. Köyden farkımız kalmadı. Koca siteler modern gecekonduya döndü. Bir 1 ile 2’nci etaba bakın bir de bizim buraya bakın. Reklamlarda Ankara’nın vitrini deniliyor burası Ankara’nın görünmeyen vitrini aslında. Muhtara da söyledik. O da ‘70 tane dilekçem oldu’ diyor. Çözüm bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!