Moda rüzgarı Asya’dan esti

Güncelleme Tarihi:

Moda rüzgarı Asya’dan esti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 01:48

Moğolistan’dan Kosova’ya kadar Türki cumhuriyetlerden gelen modacıların tasarımlarının sergilendiği ‘Kadın ve Moda’ isimli defile, Sheraton Otel’de yapıldı.

Haberin Devamı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen, “Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen defilede, Türki cumhuriyetlerden gelen tasarımcıların koleksiyonları sunuldu. Sheraton Otel’deki defilede Türkiye’den Cemil İpekçi, Fatma Koç ve Emine Koca’nın tasarımları görücüye çıktı.

MOĞALİSTAN’DAN KOSOVA’YA

Etkinliğe, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Moğolistan, Kırım, Makedonya, Altay, Tataristan, Saha Yakut, Hakas, Tuva, Başkurdistan, Çavuşistan, Kalmuk, Kabardin Balkar, Uygur’dan modacılar katıldı. Defilede Şenay Akay ile Türkiye güzelleri Açelya Samyeli Danoğlu, Rüveyda Öksüz, Çağıl Özge Özkul, Berrin Keklikler gibi isimler podyuma çıktı.

ZAFER GÜNÜ

Haberin Devamı

Defile öncesi konuşan Cemil İpekçi, tasarım hayatı boyunca kendi çizgisinden sapmadan Anadolu ve Osmanlı’dan esinlenerek yoluna devem ettiğini söyleyerek: “Bu defileyi bir zafer ve madalyon olarak görüyorum. Türk dünyasından da çok iyi modacıların çıkabileceğini gösterdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!