Mobilyacılardan yangın protokolü

Güncelleme Tarihi:

Mobilyacılardan yangın protokolü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 14:18

Ankara Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) ile Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

Protokol ile iş yerlerinde elektrik tesisatlarından kaynaklanan arıza ve yangın gibi oluşacak riskleri önlemek için EMO tarafından talep edilen işletmelerde kontrol ve raporlama faaliyetleri yapılacak. Protokol, ANKAMOB ve Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu (TAİF) Genel Başkanı Hüseyin Taklacı ile EMO Ankara Şubesi Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu tarafından imzalandı.

KONTROLLER YAPILACAK

TAİF Başkanı Taklacı, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “İş yerlerinin çoğunun eski yapı olması, gerekli kontrollerin düzenli yapılmaması, kaçak akım rölesinin olmaması, havalandırma bacalarının ve yangın merdivenlerinin bulunmaması, eski tip porselen sigorta kullanılması, kablo bağlantılarının çıplak olup izole edilmemesi, iç tesisat ve topraklama kontrollerinin yıllık olarak yapılmaması sonucu çıkan yangınlar milyonlarca liralık zarara neden oluyor. İş yerlerinde yapılacak olan test, ölçüm ve kontrol hizmetleri Elektrik Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilecektir. Üyelerimiz iş yerlerinin denetimini yaptırmak için talepte bulunabilirler.”

BAKMADAN GEÇME!