Minik zabıtalar denetime çıktı

Güncelleme Tarihi:

Minik zabıtalar denetime çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2018 15:01

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Oğuzhan Yücel’i makamında ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, zabıta kıyafetlerini giyerek, AŞTİ’de esnaf denetimi yaptı.

Haberin Devamı

Çocuk Meclisi üyelerinin 12. dönemden beri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte denetime çıktığını hatırlatan Daire Başkanı Yücel, “Yılda bir kez büyükleriyle beraber denetime çıkan çocuklarımız yaptıkları işi çok ciddiye alıyor. Bu da bizi son derece memnun ediyor” dedi. Tüketici hakları konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen Çocuk Meclisi üyeleri ziyaretin ardından zabıta kıyafetleriyle AŞTİ’de denetim gerçekleştirdi.

TARİHİ GEÇEN ÜRÜNE İMHA

Bilinçli bir tüketici olabilmek için neler yapılmalı konusunda hem bilgi alan hem de uygulamalı olarak AŞTİ’deki büfe, pastane ve otobüs yazıhanelerini denetleyen Çocuk Meclisi üyeleri, esnaf ve vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Denetim sırasında önce ruhsat kontrolü yapan minik zabıtalar son kullanma tarihi geçen ürünleri tespit ederek, imha edilmesi için gerekli işlemlerin yapılması uyarısında bulundu. Peronlarda yola çıkmayı bekleyen otobüslerin içinde koltuk düzeni kontrolü başta olmak üzere hareket saati ile ikramlık gıda ürünlerinin ambalajlı olup olmadığını da denetleyen minik zabıtalar son olarak yolculara ait bagajlarda bagaj fişi denetimi de yaptı.

BAKMADAN GEÇME!