Minik Umay’dan Eymir Gölü’nde paten şovu

Güncelleme Tarihi:

Minik Umay’dan Eymir Gölü’nde paten şovu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2022 23:39

Buz pateni sporcusu altı yaşındaki Umay Dağıstan buz tutan Eymir Gölü üzerinde bir gösteri yaptı. Minik Umay’ın gösterisi beğeni topladı.

Haberin Devamı

Artistik Buz Pateni Ümitler Türkiye Şampiyonası'nın Türkiye 3'üncüsü olan Umay Dağıstan, Ankara’da etkili olan soğuk hava dolayısıyla buz tutan Eymir Gölü üzerinde bir paten gösterisi gerçekleştirdi. İlkokul birinci sınıf öğrencisi Umay, buz tutan göl üzerinde kayarken kendisini özgür hissettiğini belirterek, “Balıklar altımda yüzerken ben üstlerinde kayıyorum. Rüya gibi, çok güzel” dedi. Daha büyük bir gölde de kaymak istediğini aktaran Umay, “Aileme gölde kaymak istediğimi söyleyince ‘henüz tehlikeli olduğunu ve daha çok donunca kayabileceğimi’ söylediler. Bütün yaz gölün donmasını bekledim. Bu kış çok güzeldi, her yer bembeyaz pamuk gibiydi ben de kaydım” ifadelerini kullandı.

BUZ PATENİNE ÇOK MERAKLI

Anne Yeliz Dağıstan ise kızının buz patenine çok meraklı olduğunu belirterek, “Daha 2.5 yaşındaydı ve ayağına göre paten yoktu. Ayağına büyük gelen bir paten almak zorunda kaldık. Giyer giymez kaymaya başladı. ‘Buzda kaymayı denemek ister misin?’ diye sorduk, ‘isterim’ dedi. Buzda kayan çocukları izledi. Yaşı uygun olmadığı için başlayamadı. Pandemiden dolayı yarışmalara yeni yeni girmeye başladı. Sürekli gölde kaymak istediğini söylüyordu. Göl de dondu; güvenli görünce kızıma deneyebileceğini söyledik. Buzdan inmek istemedi. ‘Saatlerce kaymak istiyorum’ dedi. Ben özgür ve mutlu bir hayat sürmesini istiyorum. Bu yüzden ne yaparsa ne isterse arkasındayım” diye konuştu. 

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

Gölbaşı’nda yaşayan Yeliz-Kerem Dağıstan çiftinin tek çocuğu Umay, ailesinin de yönlendirmesiyle buz pateni yapmaya başladı. Umay, Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nca 27-30 Ocak'ta İzmir'de düzenlenen Artistik Buz Pateni Ümitler Türkiye Şampiyonası D-2 kategorisinde Türkiye 3'üncüsü oldu.

BAKMADAN GEÇME!