Mimarlar Odası: Ticari değil ücretsiz

Güncelleme Tarihi:

Mimarlar Odası: Ticari değil ücretsiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2013 01:17

TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hakkan, odalarına yönelik düzenlenen “bandrolsüz kitap” operasyonuna ilişkin, “Yayınlarımız ticari değildir, bilimsel bilginin toplumla buluşturulması kapsamında kamuoyuna ücretsiz dağıtılmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Yüksel Caddesi Konur Sokak girişinde yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, bütün mimarların 7 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nü kutlayan TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hakkan, “bandrolsüz kitap” operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mimarlar Odası Ankara Şubesinin İncesu’daki deposuna, 4 Ekim’de bandrolsüz yayın bulunduğu iddiasıyla arama emri çıkartılarak baskın yapıldığını belirten Hakkan, bu sırada 88 yayına incelenmek üzere el konulduğunu bildirdi.

BANDROL ZORUNLULUĞU YOK

Hakkan, bunlar arasında faaliyet raporları, Alman Kültür Merkezi ile yayınladıkları Bir Başkentin Oluşumu, Milli Eğitim, Adalet, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkları ve TCDD işbirliğinde basılan kitapların da bulunduğunu anlattı. Anayasanın 135. maddesine göre 6235 sayılı TMMOB kanunuyla kurulan Mimar Odasının yayınlarının ticari olmadığını, bilimsel bilginin toplumla buluşturulması kapsamında kamuoyuna ücretsiz dağıtıldığını dile getiren Hakkan, “Bu nedenle yayınlara herhangi bir bandrol alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Oda avukatlarınca da hukuksal süreç başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!