Milyonlarca ölüm hapı ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Milyonlarca ölüm hapı ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2012 00:00

Ankara ve dört ayrı ilde internetten satışa sunulan yaşklaşık 9 milyon kaçak hap ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ankara ve dört ayrı ilde düzenlenen operasyonda, yurda kaçak sokulan ve “biber hapı” olarak bilinen yaklaşık 9 milyon zayıflama hapıyla cinsel gücü arttırıcı haplar ele geçirildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak yollarla yurda soktukları cinsel gücü arttırıcı ve zayıflama haplarını piyasaya sürdükleri belirlenen bir suç örgütünü takibe başladı. Yaklaşık 1 yıl süren çalışmanın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Ankara, İstanbul, Bursa, Van ve Aydın’da eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 23 kişiyi gözaltına aldı.

CİNSEL GÜCÜ ARTIRICI HAPLAR

Zanlıların ev, iş yeri ve depo olarak kullandıkları yerlerde yapılan aramada “biber hapı” olarak bilinen 9 milyon 100 bin zayıflama hapı, krem, Çin topu ve jelle 420 bin cinsel gücü artırıcı hap ele geçirildi. Zanlıların, yasa dışı yollarla yurda soktukları kaçak malları, baharatçılar ve güzellik salonları aracılığıyla piyasaya sürdükleri tespit edildi.

Haberin Devamı

İNTERNETTEN SATIYORLARDI

Şüphelilerin satışı bakanlık iznine tabi olan gıda takviyesi ve kozmetik ürünleriyle Çin’de üretilen ve “biber hapı” olarak bilinen zayıflama ürünlerini internet üzerinden tanıtıp piyasaya sürdükleri de belirlendi. 23 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından “örgüt kurma” ve “Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet” suçlarından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!