Millî direniş ruhunun simgesi

Güncelleme Tarihi:

Millî direniş ruhunun simgesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 16:11

Ankara Valisi Vasip Şahin, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103’üncü yıl dönümü için mesaj yayınladı:

Haberin Devamı

“27 Aralık 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye’nin gelişiyle hem askerî hem de siyasi bakımdan Millî Mücadele’nin karargâhı olan Ankara; millî direniş ruhunun da simgesi olmuş, aziz milletimiz umut ve ideallerini buraya bağlamıştır. İstiklal Harbi’nin sevk ve idare merkezi olarak tarihî bir misyon üstlenen Ankara ve Ankaralılar; bir dönüm noktasında stratejik kararların alınmasına, TBMM’nin kurulmasına, Cumhuriyet’in ilanına ve devletin temel kurumlarının teşkiline tanıklık etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için azimle çalışma kararlılığında olan Ankaralılar adına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Ankara’yı teşriflerinin 103. yıl dönümünde şükran ve minnetle yâd ediyor; Millî Mücadele’nin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.”

Haberin Devamı

Millî direniş ruhunun simgesi

İKİNCİ YÜZYIL SORUMLULUĞU

ABB Başkanı Mansur Yavaş, 27 Aralık mesajında özetle şunları kaydetti: “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve temsil heyetinin Ankara’ya gelerek ‘İlk Adım, Son Kale’ olma vasfını kadim kentimize kazandırışının 103’üncü yıl dönümünü kutluyorum. 103 yıl önce Gazi Paşa’nın, temsil heyetinin ve hemşehrilerimizin ortaya koyduğu bu irade bizlere bırakılan bir mirastır. Tarihimizden aldığımız güçle, birlik ve beraberlik içinde yaşayarak; ortak akıl, şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla çalışarak; altyapısıyla, yollarıyla, yeşil alanlarıyla, kültürel mirasımızı koruyarak Cumhuriyet’in başkentini ikinci yüzyıla taşımak en yegâne sorumluluğumuzdur.”

Millî direniş ruhunun simgesi

TÜRK MİLLETİNİN KADERİ DEĞİŞTİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da yayımladığı mesajında, “27 Aralık, Atatürk’ün Ankara’ya ayak bastığı ve Türk milletinin kaderinin değiştiği günün adıdır. Ankara taşıyla, toprağıyla ve en önemlisi insanıyla çok kıymetli ve bereketli bir şehir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tam 103 yıl önce Ankara’yı milli mücadeleye merkez seçmesini sağlayan mücadele ruhu hâlâ Ankaralıların kalbinde yaşıyor ve nesilden nesile aktarılıyor. 27 Aralık, Atatürk’ün Ankara’ya ayak bastığı ve Türk milletinin kaderinin değiştiği günün adıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BUGÜNKÜ PROGRAM

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103’üncü yıl dönümü için bugün yapılacak programlar şöyle:
*Saat 10.00’da Anıtkabir’de resmi tören yapılacak.
*Saat 13.15’te Keklikpınar’ında seymen gösterisi düzenlenecek.
*Saat 13.45’te Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı Konferans Salonu’nda Prof. Dr. İlber Ortaylı ile ‘Atatürk, Ankara ve Etimesgut’ konulu söyleşi.
*Saat 15.00’te Gar Binası önünden başlanarak Ulus-Atatürk Anıtı önünde sona erecek Seymenler Kortej Yürüyüşü.
*Saat 19.00’da sanatçılar Burçin Büke ve Güvenç Dağüstün’ün konseri Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başlayacak.
*Saat 19.00’da ünlü sanatçı Buray da saat 20.00’de Atatürk Spor Salonu’nda sevenleriyle buluşacak.

BAKMADAN GEÇME!