Meydanlara kuru peyzaj

Güncelleme Tarihi:

Meydanlara kuru peyzaj
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2021 00:35

Ankara Büyükşehir Belediyesi, refüjler ve meydanlarda kuru peyzaj uygulamasına yöneliyor. Uygulama, hem personelin can güvenliğini hem de sürüş güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), cadde ve bulvarlardaki refüjler ile meydanlarda su tüketimini azaltmak ve gelişmiş şehirleşme modelini uygulamak için ağırlıklı olarak kuru peyzaj uygulamasına yöneliyor. Kuru peyzaj uygulamasıyla estetik görünüm kadar büyük oranda tasarruf da sağlayan ANFA ekipleri; Celal Bayar Bulvarı (Sıhhiye Köprüsü), Tahar Tepesi (Sabancı ve Ankara Bulvarı Kavşakları), Dikmen ve Öveçler Caddesi refüj, Akköprü, Anadolu (Tandoğan) Meydanı, Ulus çevresi ve Gar Kavşağı’nda da kuru peyzaj çalışmalarını tamamladı. Sulama ve bakım çalışmaları sırasında refüj ve yollarda yaşanan kazalar nedeniyle harekete geçen ekipler, kuru peyzaj yöntemine ağırlık vererek hem personelin can güvenliğini hem de sürüş güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Meydanlara kuru peyzaj


BİR YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Haberin Devamı

Öte yandan ABB, 25 bin metrekarelik alan üzerine inşa edeceği Mamak Mutlu Aile Yaşam Merkezi için proje alanında çalışmalara başladı. Sosyal medya hesapları üzerinden çalışmaların başladığını duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bir yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz merkezimiz; BELMEK, spor, kütüphane, lokal, sanat, havuz ve birçok faaliyet alanıyla 7’den 70’e tüm Mamaklıların hizmetinde olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!