Metin Munzur’a onur ödülü

Güncelleme Tarihi:

Metin Munzur’a onur ödülü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2023 21:25

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müdürü Metin Munzur, İtalya Cumhurbaşkanı tarafından ‘Cavaliere dell’Ordine della Stella’ onur ödülüne layık görüldü. Munzur, ödülünü İtalya Büyükelçiliği’nde düzenlenen törenle Büyükelçi Giorgio Marrapodi’den aldı.

Haberin Devamı

İtalya’nın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen törene Büyükelçi Giorgio Marrapodi ve eşi Loriana Marrapodi ev sahipliği yaptı. Geceye bazı büyükelçiler, sanat dünyasından isimler ve davetliler katıldı. Büyükelçi Marrapodi, Metin Munzur’un iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı bu ödüle layık görüldüğünü belirterek, şunları söyledi: “Metin, Türkiye’nin en eski devlet konservatuarının ve geçmişi Cumhuriyet’in doğuşuna, Atatürk’e kadar uzanan bir kurumun yöneticisi olarak, üniversite programlarında Bel Canto ve İtalyan operasının öğrenilmesini ve beğenilmesini teşvik etti. Kariyeri boyunca ve farklı bağlamlarda, İtalyan kültürünün tanıtımına önemli katkılarda bulundu. Yukarıda belirtilen nedenlerle, İtalya Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edilen önerim kapsamında, Prof. Munzur’a bu nişanın verilmesi uygun görüldü.”

Haberin Devamı

Metin Munzur’a onur ödülü

Giorgio Marrapodi, Metin Munzur

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

Ödülünü Büyükelçi Marrapodi’den alan Metin Munzur da, “Bay ve Bayan Marrapodi’nin Türkiye’ye geldikleri günden bu yana İtalyan ve Türk kültür ve sanatının birleşmesi için büyük katkıları oldu. İki kültür arasında böylesine muhteşem bir köprü kurduğumuz için de çok mutluyum” diye konuştu.

Metin Munzur’a onur ödülü

Mediha Hernandez, Gustavo Campos Fallas, Slyvia Sliwinska

Metin Munzur’a onur ödülü

Şule Satar, Alice Testa

Metin Munzur’a onur ödülü

Beril Çavuşoğlu

 

BAKMADAN GEÇME!