Meta uzam deneyimi

Güncelleme Tarihi:

Meta uzam deneyimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2023 15:58

Türk dijital sanatçı Didem Yalınay’ın Cumhuriyet’in 100’üncü yılına ithafen düzenlediği ‘Akışta / In the Flux / Dans le flux’ isimli sergisi, CerModern’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

200 metrekarelik bir alanda kurulan sergi, hologram ekranlara yansıtılan meta-uzam çalışmalardan oluşuyor. Sanatçı, Fransız Kültür Merkezi tarafından tüm dünyada düzenlenen ‘Dijital Kasım’ etkinlikleri kapsamında gerçekleşen sergiyle ilgili olarak şunları söyledi:
“2018 yılında bilimsel araştırmalarımın sonuçlarıyla ürettiğim ilk meta-uzam çalışmam ‘Edge(s)/Bağlantı(lar)’ CerModern’de sergilendi. O zamandan beri, içine girebildiğimiz metavers deneyimler yaratmak üzere çalışmalarımı sürdürdüm. Bugün ise ilk işimin 100 katı kadar büyük bir enstalasyonla yine Ankara’da uluslararası bir platformda çalışmalarımı sunabilmem çok anlamlı. Ben Ankara’da doğdum büyüdüm. Bu çalışma, bu topraklarda yetişmiş olan bizlerin potansiyelimizi görünür kılarken Türkiye’nin uluslararası sanat ve kültür alanında kuvvetli yerini de gösteriyor.” Didem Yalınay’ın mimar Seçkin Maden’le birlikte ürettiği çalışmaların yer aldığı sergi, 3 Aralık’a kadar ziyarete açık olacak. 

Haberin Devamı

Meta uzam deneyimi

BAKMADAN GEÇME!