Meslek liseli eli üretimde birinci

Güncelleme Tarihi:

Meslek liseli eli üretimde birinci
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2022 15:43

Beypazarı’ndaki 500 öğrencinin eğitim gördüğü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, metal, mobilya, makine, kimya ve bilim teknolojileri atölyelerinde üretime katkı sağlamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl 16 milyon 700 bin TL gelir elde ederek Türkiye birincisi olan okula, Gelir İdaresi Başkanlığı da ödedikleri vergi nedeniyle teşekkür yazısı gönderdi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) koltukları ile Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim Kampüsü'nün sıralarının da yapıldığı okulda öğrencilerin ürettiği sıra, sandalye, dolap, kitaplık, güç kaynağı gibi okul gereçleri ile dezenfektanlar Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara gönderiliyor. Ankara’daki okulların dezenfektan ihtiyacının üçte birini karşılayan lisede, elektrik-elektronik teknolojisi alanında yılda 10 bin adet güç kaynağı yapıldı. Okul Müdürü Nuri Caner, konuyla ilgili özetle şu bilgileri verdi:

2021 CİROSU 16.7 MİLYON TL

“Öğrencilerimiz; el becerileri, bilgileri ve donanımları gelişip kalifiye elaman seviyesinde tecrübe kazanıyorlar. Burada öğrenci, gerçek iş ortamında tecrübe kazanıyor hem de kendi harçlığını çıkartıyor. Bazı öğrencilerimiz ailesine yardım bile ediyor. Üretim, okulu güçlü kılıyor. Her yıl 40-50 öğrencimiz ASELSAN'da staj yapıyor ve başarılı olanlar ASELSAN'da kadrolu olarak işe alınıyor. Çevremizdeki büyük işletme kuruluşları, okulumuz öğrencilerini tercih ediyor. 2021’de toplam ciromuz 16 milyon 700 bin TL ile Türkiye birincisi olduk. Bu senenin ilk üç ayında aldığımız siparişlerin toplamı yaklaşık 25 milyon TL'nin üzerinde. Yıl sonuna kadar bu miktarı katlayacağımızı düşünüyorum. Mesleki eğitimi daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Ülkemizin kalkınması açısından son dört yılda Milli Eğitim Bakanlığı’mız ve Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’müz okullarımıza çok büyük destekler verdi. Destekler böyle devam ettiği sürece, mesleki eğitim hak ettiği yere gelecek. Organize sanayi bölgelerindeki açığı kapatacağız.” 

BAKMADAN GEÇME!