Mesleğe 7’sinde başladı 60’ında da sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Mesleğe 7’sinde başladı 60’ında da sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 00:00

Yedi yaşında başladığı mesleğini 63 yaşında da devam ettiren Melek Ayaz, Tunalı Hilmi Caddesi Kuğulu Pasajı’nda birbirinden güzel el işlemelerine imza atıyor.

Haberin Devamı

TUNALI Hilmi Caddesi Kuğulu Pasajı’nda 14 ve 15’inci yüzyıllara ait Osmanlı dönemi el işlemeleri ile resimler yapan Melek Ayaz, yedi yaşında öğrendiği mesleğini 63 yaşına gelmesine rağmen devam ettiriyor.

Avrupa’da yıllarca özürlü çocuklara el işlemeleri öğrettikten sonra Türkiye’ye döndüğünü belirten Melek Ayaz, Kuğulu Pasajı’nda Osmanlı dönemlerinden çeyiz işlemeleri yaparak hayata tutunmaya çalıştığını söyledi. Çeyizlik işlemeler yapan Ayaz, aynı zamanda iğne ile aylar süren çalışma sonucu resimlere de imza atıyor.
Yaptığı işi iğne ile kuyu kazmaya benzeten Ayaz, “7 yaşlarımda öğrendiğim iğne ile el işlemelerini severek sürdürüyorum. Yıllarca Avrupa’nın değişik şehirlerinde özürlü çocuklarına el işlemesi öğreterek terapi olmalarını sağladım. Şimdi Türkiye’de yaşamaya başladım. Bu küçük dükkanda Osmanlı’nın 14 ve 15’inci yüzyıllarda kadınların çeyizlik olarak kasnak üzerine iğne ile el sanatlarını işleyerek geçmişi şimdiki kuşaklara tanıtmaya ve aktarmaya çalışıp, yaşama tutunmaya çalışıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!