Merkez yöne dur-kalk

Güncelleme Tarihi:

Merkez yöne dur-kalk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 14:26

Ankaralılar dün sabah güne trafik çilesiyle başladı. 9 günlük bayram tatilinin ardından ilk iş mesaisi için yollara düşen araçlara okulların açılması da eklenince, özellikle merkez yönlerde uzun kuyruklarlar oluştu. Trafik, saatlerce dur-kalklarla ilerledi.

Haberin Devamı

Başkent trafiği, 93 günlük yaz tatilinin ardından başlayan yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte dün yine sürücüleri isyan ettirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin okullar açılmadan önce aldığı ‘ilk gün önlemi’, trafikte kriz yaşanmasını önlerken; Celal Bayar Bulvarı, Turan Güneş Bulvarı ve Yeni Keçiören Bulvarı gibi yol çalışmalarının devam ettiği güzergâhlarda trafik çilesi yaşandı. İlk ders zilinin çaldığı dün sabah veliler, servisler çalışmadığı için çocuklarını kendi imkânlarıyla okula götürmek için yola çıktı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleri, önceden duyurulduğu gibi 06.00 ile 10.30 saatleri arasında trafiğe çıkmadı. Ancak ilk gün için alınan bu önlem, trafik çilesini önlemeye yetmedi. Hem 9 günlük Kurban Bayramı tatili sonrası ilk mesai gününün okulların açıldığı ilk güne denk gelmesi, hem de devam eden yol çalışmaları nedeniyle ana arterlerde trafik, merkez istikamette kilitlendi. Çok sayıda öğrenci, yılın ilk derslerini kaçırırken, vatandaşlar da işe geç kaldı.

Haberin Devamı

Merkez yöne dur-kalk

ADIM ADIM İLK GÜN TRAFİĞİ

Ankara Hürriyet, yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zilinin çaldığı dün, Başkent trafiğini mercek altına aldı. İnşaatı devam eden yeni Yüksek Hızlı Tren Garı’na giriş-çıkışı sağlamak amacıyla TCDD tarafından haziran ayında başlatılan alt geçit çalışması nedeniyle Celal Bayar Bulvarı’nda trafik durma noktasına geldi. Bulvarda, Ankara Bulvarı istikametine trafik Toz Sokak’a yönlendirildiği için çalışmanın olduğu noktadan Kurtuluş Kavşağı ve Adnan Saygun Caddesi’ne kadar uzayan araç kuyrukları oluştu. Polis, yoğunluğu azaltmak için merkez istikamette trafiği Hacettepe-Aksu Alt Geçidi’nden itibaren keserek, sürücüleri farklı güzergâhlara yönlendirdi. Merkez istikamette ise bulvar, Kazım Karabekir Caddesi ile kesiştiği köprüden itibaren ulaşıma kapatıldığından Ankara Bulvarı trafiği kilitlendi. Sabahın erken saatlerinde başlayan araç yoğunluğu, öğle saatlerine kadar devam etti. Anadolu Bulvarı’na kadar uzayan araç kuyrukları nedeniyle çok sayıda vatandaş, ulaşmak istedikleri yerlere geç kaldı. Öte yandan Kazım Karabekir Caddesi’nde de merkez istikamatte trafik, tampon tampona ilerledi.

Haberin Devamı

Merkez yöne dur-kalk

7 KİLOMETRE 50 DAKİKA

7 kilometrelik Turan Güneş Bulvarı Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden yol genişletme çalışmalarının da etkisiyle ortalama 50 dakikada geçilebildi. Trafik polislerinin tedbir amacıyla konuşlandırıldığı bulvarda, yaşanan trafik sıkışıklığı sürücüleri isyan ettirdi. Tampon tampona ilerleyen trafikteki sürücler, yol genişletme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanmasını talep etti.

TAMPON TAMPONA 2 SAAT

Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına 7 Nisan’da başladığı Yeni Keçiören Bulvarı’nın 2. etap çalışmalarının sürdüğü Turgut Özal Bulvarı’nda, 08.00 ile 10.00 saatleri arasında trafik tampon tampona ilerledi. Bulvarın, Keçiören Kavşağı ile kesiştiği noktadaki çalışmalar nedeniyle her iki yönde de şerit sayısı 4’ten 3’e indiği için uzun araç kuyrukları oluştu. Merkez istikamette oluşan araç kuyrukları, Siteler Kavşağı’na kadar uzadı. Çalışma kapsamında merkez istikamette Turgut Özal Bulvarı bağlantısı yıkılan Fatih Köprüsü’nde de trafik çilesi yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!