Merdiven altı ağzınızın tadını bozmasın

Güncelleme Tarihi:

Merdiven altı ağzınızın tadını bozmasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2019 16:08

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı'nda tüketimi artan baklava, şeker, çikolata gibi ürünlerde merdiven altı üretimin arttığına dikkat çekerek, vatandaşları bayram öncesi uyardı.

Haberin Devamı

Palandöken, yazılı açıklamasında, “Vatandaşımız merdiven altı üretimden uzak durmak için, olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşmalı. Albenisi olan, değerinin altında satılan mallara kanmamak, etiketleri iyi okumak ve şüphelendiği ürünleri yetkililere bildirmek de vatandaşımızın görevidir” ifadelerini kullandı.

Merdiven altı ağzınızın tadını bozmasın


FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA

Bayramda vatandaşın ağız tadıyla gıda tüketebilmesi için denetimlerin artırılmasının önemine de vurgu yapan Palandöken, şöyle devam etti: “Son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak ürün fiyatlarının artması da merdiven altı fırsatçılarını iş başına geçirdi. Cebini ve bütçesini düşünen vatandaşlarımız, ucuz diye bu ürünleri aldığında kâr ettiğini düşünmesin. Hangi koşullarda üretildiği bilinmeyen merdiven altı ürünler, insan sağlığını hiçe sayıyor. Öte yandan kayıt dışılığı artırarak ekonomimize de zarar veriyor.”

Merdiven altı ağzınızın tadını bozmasın


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!