"Menajerliğin tarifini yeniden yazacağız"

Güncelleme Tarihi:

Menajerliğin tarifini yeniden yazacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2022 09:17

Cumhuriyetin 100. yılına özel bir proje gerçekleştireceklerini ifade eden Bülent Aktürk, ülke futbolunu, altyapıları, kulüpleri ve çalışmalarını değerlendirdi. 

Haberin Devamı

Kutay Profesyonel Futbolcu Menajerliği ve İncirli Futbol Akademi kurucusu Bülent Aktürk, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. “Menajerliğin tarifini yeniden yazacağız” diyen Aktürk’ün canlı yayında yaptığı açıklamalarda öne çıkanlar şöyle: “2. Lig futbol kulüpleri için bir çizgidir. Kimse daha alt liglere düşmek istemez. Üst ligler ise gerçekten hayalleri süsler. Özellikle ekonomik sorunlar nedeniyle gerileyen şehir takımlarının da sayıları artınca 2. Lig’in takipçileri arttı. Ülkemizin gelecek vadeden futbolcuları da o ligde mücadele ediyor. Biz de işimiz gereği o ligi yakından takip ediyor ve hem kulüplerle hem de teknik adamlarla iletişim halindeyiz.”

ANKARAGÜCÜ VE BURSASPOR...

“Yaşadığımız kentin en önemli markalarından biri MKE Ankaragücü. Zorlu yılların ardından hak ettiği ligde. Başarılı yönetim anlayışı ile camianın da biraz sabrıyla başarılı olacaklardır. Başkent ekibinin kardeş kulübü Bursaspor ise sevenlerini üzdü. Süper Lig şampiyonluğu gibi önemli bir unvanı taşıyan Bursa, Türk futbolu için değerli bir kulüptür. Onların en kısa zamanda hak ettiği yere yükselmesini bir futbolsever olarak diliyorum.”

Haberin Devamı

KUTAY FUTBOLCU MENAJERLİĞİ...

“Bizim yapmak istediğimiz en önemli konu, çocukların ve gençlerin hayallerine ulaşmasına katkı sunmak. Sağlıklı gençler yetişmesine olanak sağlamak. Her çocuk futbolcu olacak diye bir kural yok. Yeteneği varsa kendisini profesyonel destek ile en iyi şekilde gösterir. Eğer çocuk futbolcu olamıyorsa sağlıklı ve başarılı bir insan olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Biz kurduğumuz sistem ile menajerliğe yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyoruz. İncirli Futbol Akademi ile önce iyi insanlar yetişsin, mümkünse futbolcu olmak isteyenlerin yolu açılsın istiyoruz. Menajerliğin tarifini yeniden yazacağız. Ayrıca TSYD Ankara Kupası gibi önemli sosyal sorumluluk projeleri ile de adımızı duyurarak dikkat çekmek amacındayız. İncirli Futbol Akademi’yi önemsiyorum. Ben de futbolun farklı alanlarında bulundum ama eğitimimi aksatmadım, kendimi geliştirdim. İş insanı kimliğimle sevdiğim futbola katkı sunmaya çalışıyorum. Kutay Futbolcu Menajerliği de çocukları hayallerine ulaştırma noktasında önemli bir görev üstleniyor. Yapacağımız çok büyük projeler var. Bunlardan birini de Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştireceğiz. Antalya’da çok büyük bir organizasyon hedefliyoruz. Şimdilik bu kadarını söyleyim. Zaten yakında bununla ilgili bir çalışma yapacağız.”

Haberin Devamı

“EKONOMİ İYİ YÖNETİLMELİ”

“Kendim ekonomi eğitimi aldığım için maalesef spor kulüplerinin bu kadar kötü yönetilmesine üzülüyorum. Ülke futbolumuzun geleceği bu işin iyi yönetilmesiyle ilgili. Siz sürekli alır, satamazsanız; yetiştirmek yerine sürekli tüketirseniz toparlanamaz bir sürece girersiniz. İnsan kaynağı açısından şanslı bir ülkeyiz. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi futbol markalarına sahibiz. Voleybol, basketbol gibi branşlarda da Vakıfbank, Eczacıbaşı, Halkbank, Türk Telekom, Anadolu Efes gibi dünyanın en önemli kulüpleri yine Türk sporuna hizmet ediyor. Futbolun dünyada ayrı bir yeri var evet. Spor ekonomisinin de lokomotifi durumunda. Ama bizim oyunu kuralına göre oynayıp toparlanmamız gerekiyor. Türkiye güçlü ve büyük bir ülke. Ben hem iş insanı hem de bir sporsever olarak elimden gelen katkıyı yapmaya çalışıyorum. Bunun mücadelesini de vermeye devam edeceğim.”

Haberin Devamı

BÜLENT AKTÜRK KİMDİR?

*1973 Ankara doğumlu.

*Profesyonel futbolcu menajeri. İş insanı, ekonomist. Hacettepe Ekonomi Bölümü mezunu.

*Yaklaşık 20 yıldır yurt dışında inşaat sektöründe çalışmalar yapıyor.

*İncirlispor’da 13 yaşında futbola başladı. Üniversite futbol takımında oynadı. İş hayatına girdikten sonra futbol okulu kurdu. Halen İncirli Futbol Akademi’nin sahibidir. Akademi ile çocukların sağlıklı gelişimi ve başarılı bir geleceği olması için sistem kurdu. Kendilerini anlatabilen, dil bilen, dünyayı tanıyan gençlerin yetişmesine katkı sağlıyor. Yetiştirdiği futbolcuların da Türk sporunda dünyayı tanıtması ve A Milli Futbol Takımı’na kadar yükselen başarılı futbolcular yetiştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca akademi ile çocukların erken yaşlarda sosyal sorumluluk projeleriyle kendini geliştirmeyi hedefliyor. Sokak hayvanlarına mama ve su veren çalışmalara katılarak sorumluluk sahibi duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

*Kutay Menajerlik ile 55. TSYD Ankara Kupası’na isim sponsoru oldu.

*Ulusal ve uluslararası alanda yürüttüğü, geliştirdiği projelerle Türk futboluna katkı sağlamayı hedefliyor.

*Evli ve 1 çocuk babası.

BAKMADAN GEÇME!