Melih Gökçek'e 5 soru 5 cevap

Güncelleme Tarihi:

Melih Gökçeke 5 soru 5 cevap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 00:00

CHP’li meclis üyesi Güleken, Melih Gökçek’e "Büyükşehir Belediye ihalelerindeki gelirlerin tamamı spor kulüplerine gitseydi Roberto Carlos transfer edilirmiydi?" diye sordu.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken, Ankara Büyükşehir Belediye ve Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek’e soru önergesi verdi ve ilginç cevaplar aldı.

Güleken, Büyükşehir’e çok ciddi gelir kaynakları getirecek büfe, park yerleri, toprak döküm alanlarının, kamu yararına işletilip işletilmediği ile ilgili kamuoyunda kuşkular olduğunu ileri sürerek, Gökçek’in yanıtlaması talebiyle 5 soru yöneltti. Güleken, yazılı soru önergesinde; açık ve kapalı otoparklarla ilgili yetkinin daha önce ANFA’da olduğunu, Ankara 16.İdare Mahkemesi kararınca, park ücretlerinin UKAME tarafından belirlenmesine oy çokluğu ile komisyona gitmeden mecliste görüşülerek karar verildiğini hatırlattı. Spor Kulüplerine verilen ihalelerin ve buradaki gelir tahsilatlarının, daha iyi denetlenmesi ve kaynakların nerelere gittiğinin kamuoyunda tartışılması gerektiğini ileri süren Güleken’in soruları ve Melih Gökçek’in yazılı cevapları şöyle:

İşte o sorular

Soru: Sayın Gökçek döneminde kaç adet büfe, açık ve kapalı otopark, toprak döküm yeri ihalesi yapılmış ve bu ihaleler kime verilmiştir ?

Cevap: Bu konudaki karar Belediye Meclisinden alınmaktadır. Meclis kararları, meclis üyelerine dağıtılmaktadır. Sorunun yeniden sorulması anlamsızdır.

Soru: Bu ihalelerden kaçı, spor kulüplerine verilmiştir ?

Cevap: İhalelerin 6 adedi spor kulüpleri üzerinde kalmıştır.

Soru: Buralardan ihaleyi alanların elde ettikleri yıllık gelirler ne kadardır ?

Cevap: İhaleyi alanların gelirleri Belediye kayıtlarında bulunmaz. Bu nasıl soru.

Soru: Spor Kulüplerine verilen ihalelerde, gelirlerin tamamı spor kulüplerine mi gitmektedir ?

Cevap: Bu sualinizin cevabı biz değiliz.

Soru: Gelirlerin tamamı, Spor kulüplerine gitseydi Roberto Carlos bile transfer edilirdi iddiası doğru mudur ?

Cevap: Bence saçma bir iddiadır. İddianın ötesinde palavradır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!