Melih Gökçek en başarılı belediye başkanı

Güncelleme Tarihi:

Melih Gökçek en başarılı belediye başkanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 13:04

Melih Gökçek en başarılı belediye başkanı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ORC'nin yaptığı ve 30 büyükşehir belediye başkanının performanslarının değerlendirildiği araştırmada, bir kez daha 'En Başarılı Belediye Başkanı' seçildi.

Dünya Araştırmacılar Derneği (ESOMAR) üyesi ve ISO 20252 Uluslararası Pazar, Kamuoyu ve Sosyal Araştırma Standartları Belgesi'ne sahip olan ORC (Objective Research Center) Araştırma Şirketi tarafından yapılan “Büyükşehir Belediye Başkanlarının Performansı Araştırmasıöndan, Başkan Gökçek yine birinci çıktı. 20 Nisan - 2 Haziran günleri arasında, rastgele görüşülen 22 bin 540 kişiyle gerçekleştirilen araştırmada, Başkan Gökçek yüzde 61,8'lik oranla birinciliği elde ederken, ikinci sırada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, üçüncü sırada ise Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yer aldı. Başkan Melih Gökçek, araştırma sonucunu Twitter hesabından duyurarak, 'Teşekkürler Ankara' mesajını paylaştı.

GÖKÇEK, DAHA ÖNCE DE DEFALARCA BİRİNCİ OLDU

Başkan Gökçek, daha önce de bağımsız araştırma şirketleri tarafından yapılan anketlerde defalarca birinci seçilmişti. Başkan Gökçek, ORC Araştırma Şirketi'nin 2-10 Ocak 2015 tarihleri arasında, 81 ilde 12 bin 600 kişiyle yüz yüze gerçekleştirdiği ankette ilk sırada yer alarak, “Türkiye'nin en başarılı büyükşehir belediye başkanıö seçildi. Başkan Gökçek, ORC'nin 1 yıl sonra 20 Aralık 2015 - 4 Ocak 2016 tarihleri arasında 30 büyükşehirin tüm ilçelerinde 20 bin 680 kişiyle telefon görüşmesiyle yaptığı ankette, vatandaşların yüzde 60.5'i, en başarılı belediye başkanı olarak “'elih Gökçek' dedi.

Gezici Araştırma Şirketi'nin "2015 yılında Yerel Yönetimlere Yönelik Performans Araştırması'nda da "Büyükşehir Belediye Başkanları" kategorisinde, Başkan Gökçek'i vatandaşların yüzde 65.8'lik bir oranı çok başarılı bulurken, yüzde 18.3'ü de kısmen başarılı olarak göstermişti.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE 1. OLMUŞTU

Başkan Gökçek'in yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi de ORC Araştırma Şirketi tarafından 20 Şubat-1 Mart 2016 tarihleri arasında 17 bin 560 kişi arasında yapılan“Yerel Yönetimler Performans Araştırmasıönda, 30 büyükşehir belediyesini geride bırakarak lider olmuştu. Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 yıllık süreçte vatandaşların belediye hizmetleriyle ilgili değerlendirmelerini tespit etmek üzere gerçekleştirilen bu araştırmada, 5 dönemdir Melih Gökçek'in başkanlık ettiği Büyükşehir Belediyesi, yüzde 65,3'lük oy oranıyla birinci seçilmişti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!