Melekler iş başında

Güncelleme Tarihi:

Melekler iş başında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2015 13:06

Yenimahalle Belediyesi’nin yeni transferleri hünerlerini farklı bir alanda gösterdi. Ulusal takımlarında forma giyen tecrübeli oyuncular, yarışacakları her kulvarda başarı hedefliyor.

Haberin Devamı

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde geçen sezon 3 kupayı da Ankara’ya getiren Yenimahalle’nin Melekleri’nin bu yılki hedefi Avrupa Şampiyonluğu. Yeni transferler Anna Maria Uysokinskz, Anita Gace, Dina Havic, Olga Laiuk ve Nurceren Akgün hentboldaki hünerlerini bu kez belediyenin iş makinalarında gösterip, rakiplerine, “BİZ HAZIRIZ” mesajı verdi.
Oynadıkları takımlarda başarıları ile öne çıkan Yenimahalle’nin yeni melekleri, Anna Maria Uysokinskz, Anita Gace, Dina Havic, Olga Laiuk ve Nurceren Akgün iş başı yaptı.
Her biri kendi ülkelerinin milli takımlarında oynayan ve dünya çapında tanınan yeni melekler, bu sezon da tüm kupaları Ankara’ya getirmek için ter dökeceklerini söyledi.
Hentboldaki hünerlerini bu kez belediyenin iş makinalarında gösteren Yenimahalle’nin yeni transferleri çok iddialı.

Haberin Devamı

HÜCUMDA KORKULU RÜYA

Hırvatistan’ın Lokomotiva Zagrep takımından transfer edilen Dina Havic Ankara’ya çabuk adapte oldu. Sol oyun kurucu pozisyonunda görev yapan Havic, savunmadaki kuvveti ve her pozisyonda oynayabilmesi sayesinde rakip hücumcuların korkulu rüyası. Defalarca milli takım formasını giyen Hırvat yıldızın şampiyonlar ligi tecrübesi de var. 1.87 boyu ve güçlü fiziği ile hücumda da oldukça etili olabilen Havic’in bu sezon takıma oldukça katkı sağlaması bekleniyor. Antrenmanlardan arta kalan zamanlarda Ankara’yı gezmeyi tercih eden Havic alışveriş yapmayı ve çiçekleri çok seviyor.

SAĞ KANAT ONDAN SORULUR

Avrupa hentbolunun başarılı oyuncularından ve Hırvatistan Milli takımının vazgeçilmez sporcusu Anita Gace, sağ kanat pozisyonunda oynuyor. Avrupanın en iyi sağ kanat oyuncuları arasında gösterilen Gace, geçtiğimiz sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde dörtlü finalde görev yaptı. Gace Rusya’nın Dinamo Sinera takımından transfer oldu. İlk kez Türkiye’de oynayacak Anita Gace 32 yaşında ve 1.77 boyunda.

PLAJ HENTBOLUNUN VAZGEÇİLMEZİ

Antalya Muratpaşa Belediyesi takımında yıllarca görev yapan ve kupalar kaldıran Ukraynalı Olga Laiuk da Yenimahalle’nin Melekleri arasında yerini aldı. Önceki yıllarda İspanya liglerinde de fırtına etkisi yaratan Olga, sağ oyun kurucu pozisyonunda oynuyor. Ukrayna Hentbol Milli Takımı’nın yanı sıra plaj hentbol milli takımında da görev yapan başarılı sağ oyun kurucu Dünya Plaj Hentbol Turnuvası’nda en değerli oyuncu seçildi.

Haberin Devamı

EN GEÇ TRANSFER

Nur Ceren Akgün, Yenimahalle Belediyesi’nin bu sezon ki en genç transferi. 23 yaşında olmasına rağmen liglerin yıldızlarından. Tam bir joker. Savunma ve hücumun tüm bölgelerinde rahatlıkla oynayabiliyor. A Milli Takım kadrosunda bulunan Nur Ceren, Olga gibi Muratpaşa’dan transfer edildi. Türk Hentbolu’nun yükselen değeri. Bu sezon önemli işlere imza atacak.

48 KEZ MİLLİ FORMA GİYDİ

Polonya’nın yetiştirdiği en iyi kaleci olan 28 yaşında ve 1.82 metro boyundaki Anna Maria Uysokinskz, 48 kez Polonya Milli Takımı forması giydi. Wysokinska, 2013 yılındaki düzenlenen Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası’nda 4. sırada yer alan Polonya Milli Takımı’nda yer aldı. Alman 1. Bundesliga ekibi SG BBM Bietigheim’den transfer edilen ve düşük gol istatistikleri ile dikkat çeken Uysokinskz, bu sezon Yenimahalle’nin kalesini gole kapatacak.

Haberin Devamı

Deneyimli meleklerden pivot oyuncu Lenche İlkova’nın tercümanlığı ve rehberliğinde Ankara’ya çabuk adapte olan yeni transferler hedeflerinin Türkiye ve Avrupa’da tüm kupaları Yenimahalle’ye getirmek olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!