Meclis’te gündem Serpico

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te gündem Serpico
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 00:00

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın danışmanı Servet Avcı’nın ‘Serpico’ başlıklı köşe yazısının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

ABB Meclisi’nin çarşamba günkü açılış oturumundan sonra önceki gün gerçekleştirilen ikinci oturumunda da ‘Serpico’ yine gündemdeydi. İlk oturumda olduğu gibi ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın katılmadığı Meclis’e, Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlık etti. Servet Avcı’nın ‘Serpico’ başlıklı köşe yazısında, “ABB’de rüşvet, haraç, yolsuzluklar, haram havuzları, çeteler var. Milleti soyan organizasyonlar var” ifadelerine yer verdiğini bir kez daha hatırlatarak konuşmasına başlayan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, özetle şunları söyledi:

Meclis’te gündem Serpico


MANSUR YAVAŞ ALGISININ PATLADIĞI GÜNDÜR

“Dün(çarşamba) tarihi bir gündü. İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, çok önemli açıklamalarda bulundu. Adnan Beker’in ‘Serpico’ konuşması, Servet Avcı’yla ilgili olarak bizim tespitlerimizin, bugüne kadar anlattığım her şeyin ispatıdır. Bu anlamda anlattıklarımı doğruladığı için İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker’e teşekkür ediyorum. Tabloyu hatırlatmak istiyorum. ‘Servetçiler’, sadece Servet Avcı’dan oluşmuyor. Meşhur Halil İbrahim Yılmaz var grupta. Bazıları ‘EKO İbrahim’ diyor ona. Bu ekip, kabilenin diğer kanadı ile çalışmıyor, çatışıyor sürekli. Sayın Adnan Beker’i, Mansur Yavaş ve kabilesinin sus baskılarına rağmen Halil İbrahim Yılmaz’a ve Servet Avcı’ya bu kadar net, bu kadar sert konuştuğu için ben yürekten gönülden alkışlıyorum. Dün itibarıyla yeni bir evreye girdik. Bu aynı zamanda Ankara halkına harcanması gereken paraların sosyal medyaya aktarılarak oluşturulan Mansur Yavaş algısının patladığı gündür. Mansur Yavaş ve kabilesi iyice ifşa oldu.” Köse, ABB içinde ‘Yükselciler’ olarak adlandırdığı gruptan(Yüksel Arslan, Ertan Işık ve Atilla Çelik) da bahsederek, “Servetçiler, Yükselcilerle ilgili akıl almaz iddialarda bulunuyorlar. Bu iddialarla ilgili Yükselcilerden çıt yok. Yükselciler o kadar laf yedi, ilginçtir ki tüm bu hakaretler karşısında sessizliğe büründüler. Adeta sağır ve körler” ifadelerini kullandı.

Meclis’te gündem Serpico


TARİHİ HABER SENİN İÇİN GELİYOR

İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker ise şöyle yanıt verdi: “Murat Bey(Murat Köse), bunun neyi var? ‘Tarihi bir gün, tarihi bir gün...’ Biz bunu her zaman burada söylüyoruz. İkinci bir tarihi haber senin için geliyor. Devamlı burada ATO’yu gündeme getiriyorsunuz. Siz, ATO Başkanvekili olan arkadaşa burada laflar söylüyorsunuz. Aynı zamanda sizin grup üyeniz Edip Bağcı da ATO’yu savunuyor, Halil İbrahim Yılmaz’ı savunuyor. Bir kere siz grup içerisinde ters düşmeyin. Sözümün arkasındayım. Bu saydığın şerefli insanlarla ilgili elinde bir belge, bilgi var. Buradan savcılık 15 dakika. Gider savcılığa verirsin. Doğru bildiklerin varsa ben de imza atabilirim. Ertan Işık dedi ki ‘Servet Avcı seninle ilgili bir yazı yazmış.’ Ben olsam senin yerinde savcılığa verirdim.”

Meclis’te gündem Serpico


UYUŞTURUCU TESTİ MOBBİNG UNSURU

Haberin Devamı

AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, EGO Genel Müdürlüğü’nün EGO şoförlerine yaptığı ‘uyuşturucu testi’ için “Mobbing” dedi ve özetle şöyle konuştu: “Uyuşturucu testinin işçiler üzerinde mobbing unsuru, baskı unsuru olarak kullandıklarına dair ciddi sıkıntılar var. İşçiler gerçekten bu noktada psikolojik olarak bunalımdalar. ‘Bu testlerin sağlıklı olmadığı’ yönünde ciddi bilgiler var. Deniliyor ki, normal hastalıklardan dolayı ilaç kullanan arkadaşlarda da, işçilerde de pozitif sonuç çıkıyor. Böyle bir şikâyet var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!