Mazgallar küçük taşkınlar büyük

Güncelleme Tarihi:

Mazgallar küçük taşkınlar büyük
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2022 13:54

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Sincan-Andiçen Mahallesi...

Haberin Devamı

Sincan-Andiçen Mahallesi muhtarı Yasin Gülmez, mahallelerinde ufak çaplı sorunların büyük sıkıntılara yol açtığını belirterek kuvvetli yağışlarda mahallenin bazı bölgelerinde su taşkınları yaşandığını söyledi. “Altyapı sıkıntısı yok, sadece mazgallar yeterli büyüklükte değil” diyen muhtar Gülmez, mahalledeki sorunları şöyle sıraladı:

Mazgallar küçük taşkınlar büyük

YAĞIŞLI HAVALARDA SU BASIYOR

Andiçen Mahallesi olarak çok büyük sorunlarımız yok fakat ufak olup çözülemeyen ve daha büyük sıkıntılar yaratan sorunlarımız var. Fazla yağışın olduğu günlerde, mahallemizde su taşkınları yaşanabiliyor. Altyapıyla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Sadece mahallemizde yer alan mazgallar biraz daha büyük ve yeterli sayıda olabilir. Fazla yağış sebebiyle biriken yağmur suları mahallemizin belli alanlarında mazgalların küçük olmasından ötürü suyun tahliyesini yeteri kadar gerçekleştiremiyor. Bu da olumsuz durumlara sebebiyet veriyor. Örneğin, bu yıl haziran ayında Ahi Mesut Bulvarı’nın karşı tarafında, bulvar üzerinde bulunan dükkânların bir kısmını su bastı aynı şekilde Güzelgah Caddesi ve Gümüşsuyu Caddesi’nde de bina ve garajları su bastı. Küçük olan mazgallar su yoğunluğunu kaldırmıyor. Yağmur giderleri ve mazgalların gözden geçirilmesi gerek. Sadece suyun rahatça akabileceği daha büyük mazgalların yapılmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

Mazgallar küçük taşkınlar büyük

TIKLIM TIKLIM YOLCULUK

“Mahallemiz merkezi bir noktada yer aldığı için ulaşım güzergâhı konusunda rahatız ama otobüs sayısının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Toplu taşıma araçları Çimşit, Pınarbaşı, Malazgirt Mahallesi’nden Andiçen’e doğru geldiğinde araç içerisinde oturacak yer bulunamıyor. Özellikle 512 numaralı hat dolu oluyor. Haliyle durakta da inanılmaz bir yoğunluk yaşanıyor. Vatandaş, dolu olan otobüse binmek istemediği için bir sonraki seferi bekliyor ve bazen mesai saatlerine yetişmede sıkıntı yaşayabiliyor. Talebimiz, otobüs sefer sayısının arttırılması.”

Haberin Devamı

Mazgallar küçük taşkınlar büyük

BOŞ ARAZİ TEDİRGİN EDİYOR

“Andiçen’de birkaç boş arazi var. Özellikle Gümüşsuyu Caddesi’nin altındaki büyük boş arsada gece saatlerinde arabasıyla gelip rahatsızlık verenler oluyor. Mahalleli geç saatlerde o alanlardan yürümeye çekiniyor, korkuyor. Boş arazinin karşısında çeşitli spor faaliyetlerinin yürütüldüğü bir merkez olduğu için buradan öğrenciler de geçiyor. Aynı zamanda boş arazide gece geç saatlerde köpek yoğunluğu da fazla oluyor. Burada bulunan boş araziler bir an evvel değerlendirilirse, en azından mahalle sakinlerinin de kaygısı son bulur.”

MAHALLELİNİN LİSE TALEBİ

Andiçen’de iki tane ilkokul, iki tane de ortaokul var. Mahallemizde sadece lise bulunmuyor. Bu anlamda mahalle sakinleri, çocuklarını Selçuklu ve Osmanlı Mahallesi’nde bulunan liselere gönderiyor. Kendi mahallemizde de lise olsa öğrenciler bir nebze rahat eder. Bu anlamda mahallelinin de talebi var.”

Haberin Devamı

Mazgallar küçük taşkınlar büyük

ESNAFLAR DA MAZGALLARDAN DERTLİ

Ani sağanak yağışların yoğun olduğu haziran ayında Ahi Mesut Bulvarı üzerinde bulunan dükkânları su bastığını anlatan esnaf İhsan Baran da “Aşırı yağış meydana geldiğinde Ahi Mesut Bulvarı’nın karşısından burada bulunan dükkânlara doğru bir su taşkını yaşanıyor. Bizim de dükkânımız sular altında kaldı. Bulvarda mazgallar var fakat küçük veya tam anlamıyla yeterli olmadığı için su birikintisinin tamamını almıyor. Hâl böyle olunca da biriken su birikintileri dükkânların içine kadar girebiliyor. Yetkililerden talebimiz mazgallara yönelik çalışmaların tekrardan gözden geçirilmesi ve gerekli bakımların yapılması” dedi.

Haberin Devamı

Mazgallar küçük taşkınlar büyük

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!