Mavi Kapı’nın konuğu Saadet Öğretmen

Güncelleme Tarihi:

Mavi Kapı’nın konuğu Saadet Öğretmen
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 14:18

İzmir’de bir okul müdürünün öğrencilere yönelik cinsel istismarını ortaya çıkararak, ABD’den ‘Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’ alan öğretmen Saadet Özkan ve ilahiyatçı Şaban Ali Düzgün, Mavi Kapı Derneği’nin konuğu olarak ‘kadına şiddet ve çocuk istismarı’ konularında Ankara’da konferans verecek.

Haberin Devamı

 

Ankara merkezli Mavi Kapı Derneği, kadına şiddet ve çocuk istismarı konularında farkındalık yaratmak amacıyla 8 Haziran Perşembe günü TOBB Ekonomi Üniversitesi’nde etkinlik düzenleyecek.
TOBB ile Yenimahalle Belediyesi’nin desteklediği etkinlik kapsamında aynı gün saat 13.30’da ise ‘Şiddete karşı erkek inisiyatifi’ başlıklı konferans da gerçekleşecek.

Mavi Kapı’nın konuğu Saadet Öğretmen
Konferansın konuşmacıları arasında İzmir’deki bir okulda, müdürün öğrencilere yönelik cinsel istismarının ortaya çıkmasını sağlayan ve verdiği hukuk mücadelesiyle ABD’den ‘Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’ alan öğretmen Saadet Özkan yer alıyor. Diğer konuşmacı ise İlahiyat Profesörü Şaban Ali Düzgün olacak. Etkinlik hakkında bilgi veren Mavi Kapı Derneği Başkanı Ozan Canyurt, şunları söyledi:

Haberin Devamı

BUGÜNÜN GENÇLERİ YARININ EBEVEYNLERİ

Mavi Kapı Derneği, toplumda bir düşünce kuruluşu gibi çalışıyor. Toplumda şiddete karşı farkındalığı artırmak ve insanların bu alanda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Temel amacımız insanlar şiddet yapmasın ve yapılan şiddete karşı duyarlı olsun. Böyle bir durumla karşılaştıklarında müdahale etsinler, güçleri yetmiyorsa da ilgili birimleri bilgilendirsinler. Bununla alakalı
üniversitelilere yönelik bir etkinlik yapıyoruz. Baktığımız zaman bugünün öğrencileri, yarının ebeveynleri, avukatları, polisleri, düşünce liderleri, kanaat önderleri. Dolayısıyla bugünün gençlerinin şiddete karşı duyarlılıklarının yüksek olması, gelecek nesillerin de duyarlı olmasını sağlayacak.”

BAKMADAN GEÇME!