Marifet markalı üretmek

Güncelleme Tarihi:

Marifet markalı üretmek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 17:23

ATO’nun bu yıl “Yaratıcılıkta Yeni Yollar, Yeni Yönler, Yeni Yöntemler” temasıyla 3’üncüsünü düzenlediği Ankara Marka Festivali, dün başladı. Açılış törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, “Üretim dünyanın her yerinde yapılıyor. Marifet üretmek değil, marifet markalı üretmek” dedi. Bakan Zeybekçi ayrıca, festivalin 4’üncüsüne bakanlık olarak ortak olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası’nın(ATO) düzenlediği 3. Ankara Marka Festivali, ATO Congresium’da başladı. Üç gün sürecek festivalin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcı Fatih Çiftçi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yüce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ATO Başkanı Gürsel Baran, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile üniversitelerden ve liselerden öğrencilerin yanı sıra çok sayıda Ankaralı katıldı. Açılış töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, özetle şunları söyledi:

ATO’YA ORTAK OLACAĞIZ

“Ankara Marka Festivali’nin 4’üncüsünde Ekonomi Bakanlığı olarak ATO’ya bu konuda ortak olacağız ve global anlamda Ankara’da marka haline gelmesini sağlayacağız. Dünyadaki diğer kuruluşlarla, kişilerle gerektiğinde karşıtımız olan bakanlardan da getirdiklerimizle marka haftası etkinliğini paylaşacağız.

Haberin Devamı

‘MADE IN TURKEY’ VURGUSU

Üretim dünyanın her yerinde yapılıyor. Marifet üretmek değil, marifet markalı üretmek. Bir ülkenin marka olabilmesi için topyekün marka olması gerekiyor. İklim topyekün marka olmalı. Topyekün bir ülke marka olduktan sonra o ülkeden çıkan marka ne olursa olsun yaptığınız her şey marka olur. Made in Turkey, Türk malı, tasarımı, dediğiniz zaman dünyanın her yerinde kabul edilirsiniz.”

‘İCAT ÇIKARMA’ DEMİŞLER

MARKALAŞMA çalışmalarını gönülden desteklediğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Bize zamanında ‘icat çıkarma’ diye bir deyim geliştirmişler, millet olarak icat çıkarmamaya başlamışız. Halbuki bizim icat çıkarmamız, geliştirmemiz lazım. Markalaşmadan sonra ticaret ve sanayicilerimizin ürettiği markaları dünya piyasasına sunması için fuar gerekiyor. Fuar noktasında da Ankaramıza yakışır bir fuar alanı ile ilgili olarak hep beraber çalışmayı hızlandırdık. Kısa bir süre içinde Ankaramıza fuar alanını kazandıracağız” dedi.

DÜNYA MARKASI BİR ŞEHİR OLSUN

Ülkelerin markalarıyla dünya ticaretinde söz sahibi olduğunu, katma değer ürettiğini ve ekonomik olarak güçlendiğini kaydeden ATO Başkanı Baran da şöyle konuştu:
“Dünya ekonomisinde söz sahibi olabilmek için güçlü küresel markalara ihtiyacımız var. Bölgesel ve küresel ölçekte tercih edilen markalar çıkarmak zorundayız. Ankara Marka Festivali’ni düzenlemekteki amacımız, markalaşma bilinci oluşturmak ve Ankara’dan küresel markalar çıkmasını teşvik etmektir. Yerli ve milli markalarımızı oluşturmamız gerekiyor. Ankara Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı olsun istiyoruz. Ankara kongre, fuar ve sağlık turizmi, savunma sanayisi ve ticaret kapasitesi ile dünya markası bir şehir olsun, Ankara’nın dünya ölçeğinde markaları olsun diye çalışıyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!