Manzara değişmedi

Güncelleme Tarihi:

Manzara değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 15:34

Ankaralılar Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban satış ve kesim yerlerine akın etti. Vatandaşlar, kurbanlarını belediyelerin kesim merkezlerinde kestirirken, bazı vatandaşlar da boş alanlarda kendileri kesmeyi tercih etti.

Haberin Devamı

Başkent’te Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar dini ibadetlerini yerine getirmek üzere yollara koyuldu. Kent sakinleri kurban satış ve kesim alanlarına akın etti. Geçmiş yıllarda yaşanan cadde ve parklarda kesim yapılması gibi istenmeyen görüntülerin bu sene daha da azaldığı görüldü. Ankara’yı birbirine katan kurbanlıklar ve acemi kasap görüntülerinin aksine, bazı notalarda yaşanan trafik keşmekeşi ve belediyelerin tahsis ettiği yerler dışında kurban kesimi yapan vatandaşlar dışında herhangi problem yaşanmadı. Kurban Bayramı heyecanı, sabah 07.06’da kılınan bayram namazının ardından başladı.

YOL KENARINDA KESTİLER

Vatandaşlar yasak olmasına karşın belediyelerin tahsis ettiği alanlar dışında da kurban kesimi yaptı. Tüm uyarılara rağmen Anadolu Bulvarı’nda ve Karşıyaka Mezarlığı ile Çevre Yolu arasında kalan bölgede bazı kasaplar yol kenarında kurbanlıkları askıya asarak kesim yaptı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR İZLEDİ

Psikologların günler öncesinden uyarılarına rağmen, kentliler kurban kesim yerlerine çocuklarını da götürdü. Kesim alanlarında çocukların olması dikkatlerden kaçmadı. Çocuklar ellerinde kanlı bıçak olan kasapları izledi.

OTOPARKLAR KESİMHANE OLDU

Vatandaşlar kesim alanlarında sıra beklemek yerine yine toz toprak demeden boş buldukları yerlerde kesim yaptı. Kurban kesim alanlarının otoparkları da vatandaşlar tarafından kesimhaneye çevrildi.

KAN İÇİNDE GEZDİRDİLER

Bazı vatandaşlar kurbanlarını hijyeni hiçe sayarak kesti. Kesim alanlarında herhangi temizlik önlemi alınmaması, bazı bölgeleri kan gölüne çevirdi. Kesime giden kurbanlıklar da kanlı alanlardan geçirildi.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI

Belediyelerin kurban satış ve kesim alanlarına gitmek isteyen vatandaşlar uzun araç kuyrukları oluşturdu. Araç kuyrukları kurbanını bir an önce kesmek isteyen vatandaşları çileden çıkardı.

KOYUNLAR İNAT ETTİ

Kurban pazarlarında ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Bazı vatandaşlar kurban etmek için aldıkları keçi ve koyunların inat edip yürememesi karşısında taşımak için ilginç yöntemlere başvurdu. Bazı vatandaşlar aldıkları kurbanlıklarını arabalarının bagajına koyarak götürmeye çalıştı.

Haberin Devamı

CARASKAL YERİNE ELEKTRİK DİREĞİ

Kesimi yapılan kurbanların deri yüzme ve parçalama işlemlerinin calaskar yerine elektrik direklerinde yapılması dikkat çekti.

KURBANLA GÜREŞ

Kurbanlarını kendi imkanlarıyla kesmek isteyen vatandaşlar özellikle büyükbaş hayvanlar konusunda zorluk yaşadı. Vatandaşlar, yere yatırmak için kurbanlıklarla güreşmek zorunda kaldı.

MERDİVENDEN ZOR İNDİ

Kurban kesim alanında yer alan bir merdiven ise büyükbaş hayvanlar için zorlu bir parkura dönüştü. Gözleri bağlı kurbanlıklar, merdivenden kasaplar tarafından büyük zorluklarla indirildi.

ÇADIRLARI SÖKTÜLER

Bir ay önce kurbanlıklarını satmak üzere Başkent’e gelen üreticilerden bazıları da ellerindeki tüm hayvanları sattıkları için çadırları sökmeye başladı.

BAKMADAN GEÇME!