'Mamak Kentsel Dönüşüm’e yürütmeyi durdurma kararı

Güncelleme Tarihi:

Mamak Kentsel Dönüşüm’e yürütmeyi durdurma kararı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2023 17:20

Ankara 24. İdare Mahkemesi, ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal’ın başvurusu üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Portaş AŞ.’nin Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin imzaladığı protokoller için yürütmeyi durdurma kararı verdi. ABB, hak sahiplerine kısa mesaj göndererek “Engelleniyoruz” derken, Ünal “Ahlaksızca” diyerek ABB’ye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ankara 24. İdare Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Portaş AŞ. ile imzaladığı Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin protokollerin yürütmesini durdurdu. ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, ABB ile Portaş AŞ arasında imzalanan uygulama ve altyapı yapım protokollerinin hukuka aykırı ve usulsüz olduğunu gerekçe göstererek yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Ünal, protokol imzalanması hususunda Belediye Başkanı’na belediyenin yetkili organı olan Meclis tarafından verilmiş bir iznin bulunmadığını, 4734 Sayılı Kanun kapsamında ihale yapılmaksızın doğrudan ilgili şirket ile protokol yapılamayacağını ileri sürerek söz konusu işlemin iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını istedi. Ankara 24. İdare Mahkemesi de dava konusu işlemin yürütmesini durdurdu.

Haberin Devamı

Mamak Kentsel Dönüşüm’e yürütmeyi durdurma kararı

‘HUKUKA UYGUN DEĞİL’ GEREKÇESİ

Karar gerekçesinde, “Dava konusu protokolün Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, kendisine verilmiş bir yetkilendirme kararı bulunmadığı halde, Belediye Başkanı tarafından verilen imza yetkisi oluruna istinaden Genel Sekreter Yardımcısı tarafından imza edildiği anlaşıldığından, dava konusu edilen protokolde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır” tespitine yer verildi. Protokolün, telafisi güç zararlara neden olacağı da belirtildi.

Mamak Kentsel Dönüşüm’e yürütmeyi durdurma kararı

ABB’DEN HAK SAHİPLERİNE KISA MESAJ

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı üzerine ABB de hak sahiplerine kısa mesaj gönderdi. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Değerli hemşehrimiz, 2008 yılında başlayan Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 14 bin kişiyle konut sözleşmesi yapılmış ancak 2019’a kadar 4 bin 500 adedi teslim edilmişti. Siz hak sahiplerine teslim etmek için yapımına başladığımız 4 bin 500 konutun inşaatı devam etmekte olup biten konutların kura çekimiyle teslimlerine de başlanmıştır. Ancak 4-5-6-7. etaplarda devam eden konutların yapımının durdurulması amacıyla AK Parti Meclis Başkanvekili Fatih Ünal tarafından dava açılmış olup ‘Yürütmenin Durdurulması Kararı’ alınmıştır. Maalesef eski dönemde konutları teslim etmedikleri gibi sorunu çözmemize de engel olmaktadırlar. Kararın bir an önce kaldırılması için yasal işlemler başlatılmıştır. Yıllardır beklediğiniz dairelerinize kavuşmanız için tüm çabalarımız sürecektir.”

Haberin Devamı

ÜNAL: HUKUKSUZLUĞU ÖRTME ÇABASI

Hürriyet Ankara’ya konuşan ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, “ABB ile Portaş arasında imzalanan protokolde yetki gaspı var. ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş ABB Meclisi’ni hiçe saydı ve yetkisizce hareket etti. Hukuka aykırı bu işlem için de mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. ABB’nin vatandaşlara kısa mesaj göndererek hukuksuzluğu örtme çabası ahlaksızca. Hem hukuksuzca hareket ediyorlar hem de işi bitirememişler. Beceriksizliklerini ve hukuksuzluklarını örtmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!