Maliyetler karşısında esnafın gücü kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Maliyetler karşısında esnafın gücü kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2021 00:37

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, “Her geçen gün artan girdi maliyetleri karşısında esnafımızın dayanacak gücü kalmadı. Yolcu taşıma ücretlerinde ciddi bir iyileştirme yapılmalı” dedi.

Haberin Devamı

 “Ankara’da ulaşım ücretlerine en son zam 2019 yılında yapılmış ve o günden bu yana akaryakıt, yedek parça, bakım, amortisman, personel vs. giderleri olağanüstü artmıştır” diyen Soydaş, şunları söyledi: “Özellikle son dönemde salgının da etkileri ile çok zor günler geçiren esnafımız, belediyenin destekleri ile araçlarını çalıştırabilmiştir. Son 5 yılda ulaşım ücretlerine sadece 2 kez zam yapıldığı ve bu zamların da çok yüksek oranlarda olmadığı unutulmamalıdır.

Maliyetler karşısında esnafın gücü kalmadı


HER YIL GÜNCELLENMELİ

2016’da motorinin litre fiyatı 3.82 TL iken tam yolcu ücreti 2,55 TL’ydi. Bugün ise motorinin litre fiyatı 7,30 TL, yolcu taşıma ücreti 3,25 TL’dir. Üstelik indirimli yolcu taşıma ücretlerine son 5 yılda hiç zam yapılmamıştır. Aslında nasıl memur ve işçi maaşları her yıl bazı kriterlere göre arttırılıyorsa veya üretim sektörü, perakende sektörü, hizmet sektörü, maliyet artışlarını gerekçe göstererek fiyatlarına zam yapıyorsa, toplu taşımada da her yıl belli kriterlere göre ücretler güncellenmelidir. Bu düzenleme yapılırsa bizler her yıl zam isteyen, belediye de ulaşıma her yıl zam yapan taraf olmayacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!