Maliye Bakanı Naci Ağbal açıkladı taşınma başladı

Güncelleme Tarihi:

Maliye Bakanı Naci Ağbal açıkladı taşınma  başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 16:56

Darbe girişiminde ağır hasar gören ve kullanılamaz hale gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yeni bir binaya taşınması konuşulurken, Ankara Hürriyet Bakan Ağbal’ın “Emniyet’i oraya taşıyoruz” dediği Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki Milli Piyango Genel Müdürlüğü binasını görüntüledi. Operasyonel birimlerin taşınacağı öğrenilen binada Özel Harekat polisleri nöbet tutuyor.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde cuntacı askerlerin saldırısında ağır hasar alan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün, yeni bir binaya taşınması gündeme geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın pazar günü yaptığı, “İçişleri Bakanımız ile görüştük. Maliye Bakanlığı olarak bizim Milli Piyango Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız bir bina vardı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü süratle o binaya taşıyoruz” açıklamasının ardından Mustafa Kemal Mahallesi’nde Milli Piyango Genel Müdürlüğü için inşa edilen binada da hareketlilik başladı. Ankara Hürriyet, Emniyet’e tahsis edilmesi gündeme gelen binayı görüntüledi. 

LOGOLAR YAPIŞTIRILDI

Bina giriş kapılarına yapıştırılan Polis Özel Harekat logoları dikkat çekerken, Özel Harekat polislerinin de zırhlı araçlarla nöbet tuttuğu görüldü. Ankara Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, saldırı sonucu kullanılamaz hale gelen Ankara Emniyeti’nin yeni bir binaya taşınmasının gündemde olduğu, Milli Piyango için yapılan binaya sadece operasyonel birimlerin getirilmesinin düşünüldüğü, diğer birimler için alternatiflerin değerlendirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Naci Ağbal açıkladı taşınma  başladı

TALEP OLURSA ETİ-PARK’I EMNİYET’E TAHSİS EDERİZ

Emniyet binasının taşınacağının gündeme gelmesiyle beraber, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut’taki Eti-Park’ı, eğer talep olursa Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edebileceklerini açıkladı. 15 Temmuz gecesinde büyük acılar yaşadıklarını belirten Başkan Demirel, “Bu acılardan birisi de Ankara Emniyetimize ve Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan hain saldırılardı” diyerek şöyle konuştu:

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

“Huzurumuzu sağlayan emniyet teşkilatımıza yapılan bu hain saldırı sonucunda Ankara Emniyet Müdürlüğü binası kullanılamaz hale gelmiştir. İçişleri Bakanlığımız, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğümüz, Ankara Valiliğimiz, Emniyet Genel Müdürlüğümüz eğer ki talep ederlerse, yaklaşık 100 bin metrekarelik kabası tamamlanmış olan Eti-Park binasını Emniyet Müdürlüğümüze tahsis edebiliriz. Böyle bir talep gelirse biz de üzerimize düşeni yaparız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!