Makedonya’nın özel konuğu Kadir Okurer

Güncelleme Tarihi:

Makedonya’nın özel konuğu Kadir Okurer
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2009 00:00

Makedonya Ulusal Balesi, 60. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Makedonya Balesi, 19 yaşındaki başarılı baletimiz Kadir Okurer’i özel olarak davet etti. Genç balet, 2 Ekim’de düzenlenecek gala konserinde solo dans edecek.

1.Uluslararası İstanbul Bale Yarışması’ndaki performansıyla adını duyuran ve sayısız başarılara imza atan balet Kadir Okurer, özel konuk olarak Makedonya’ya gitti. Son olarak Amerika’da ABT’den tam burs kazanan ve hala öğrencisi olduğu Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda sınıf atlayan Okurer, Türk balesini Balkanlar’a anlatmaya hazırlanıyor. 2 Ekim akşamı gerçekleşecek gala konserinde solo performans sergileyecek olan genç balet, Makedonya Balesi’nin özel davetlisi olacak.

Çeşitli ülkelerden pek çok ünlü dansçı da, gecede Kadir Okurer’le aynı sahneyi paylaşacak. ‘Kuğu Gölü’ eşli dansı ile İtalya, ‘Don Kişot’ eşli dansı ile Küba, Paris, Moskova, Makedonya ve daha birçok ülke, Kadir Okurer’le Türk balesini yakından tanıma fırsatı bulacak.

Parasızlıktan özel davetlere

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da ilki düzenlenen İstanbul Uluslarası Bale Yarışması’nda adını duyuran Okurer, 2006’da Varna’daki yarışmaya para bulamadığından kendi imkanlarıyla gittiğini şöyle anlatmıştı:

Adını duyurdukça imkanlar da o ölçüde artıyor. En basitinden 2006’da Varna’daki yarışmada para bulamadık. Kendi imkanlarımızla 19 saat otobüsle gittik. Benim bu hırs ve mücadelem oradan başlıyor zaten. İstanbul’daki yarışmadan sonra da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘oğlum’ diye hitap ederek aynen şunu söyledi: “Sana kapılarımız sonuna kadar açık. Yeter ki sen yarışmaya git. Finale kalamasan bile bu büyük bir başarıdır. Biz sana güveniyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!