Madalya gururu

Güncelleme Tarihi:

Madalya gururu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2019 14:40

Bu tabloda, Başkentli isimler de önemli bir yer tutarken, Milli tekvandocu İrem Yaman, elde ettiği sonuçlarla dünyada yılın en iyi kadın sporcusu unvanını aldı.

Haberin Devamı

Tekvando branşı, 2018 yılında “madalya deposu” olmayı sürdürdü. Yıl içinde branşın lisanslı sporcu sayısı artmaya devam ederken, uluslararası organizasyonlarda elde edilen başarılara yenileri eklendi. Milli sporcular, 2018 yılındaki uluslararası organizasyonlarda; 167’si altın, 136’sı gümüş ve 261’i bronz olmak üzere toplam 564 madalya kazandı. 2018 yılında elde edilen önemli başarılar şöyle:
Rusya’nın Kazan şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda; 3 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan milli takım genel klasmanda ikinci oldu. Kadınlar, takım halinde Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Akdeniz Oyunları’nda, mücadele eden 7 sporcu, 2’si altın 4’ü bronz olmak üzere 6 madalya kazandı. Dünya Takımlar Şampiyonası’nda karışık milli takım, ikinci olma başarısı gösterdi. Dünya Gençler Şampiyonası’nda ise sporcular 1 altın ve 3 gümüş madalya kazandı. Sporcular, yıl içinde katıldıkları grand slam, grand prix müsabakalarının da yer aldığı uluslararası turnuvalarda, önemli puanlar elde etti. Para-tekvandocular ise Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 7’si altın, toplam 16 madalya ile kürsünün zirvesine çıktı.

Haberin Devamı

İREM'E BÜYÜK ONUR

Dünya Tekvando Federasyonu, 2018 yılında katıldığı organizasyonlarda her zaman kürsüye çıkma başarısı gösteren Başkentin yetiştirdiği en başarılı isimlerden biri olan İrem Yaman’ı, yılın en iyi kadın sporcusu seçti. Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin de yılın en iyi teknik direktörü unvanını aldı.

TOKYO'YA ADIM ADIM

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’na katılım yolunda da milli takım özellikle kadınlarda önemli bir avantaja sahip durumda. Nur Tatar Askari, Nafia Kuş, Rukiye Yıldırım, Zeliha Ağrıs, İrem Yaman ve Hatice Kübra İlgün’den 4’ünün, doğrudan Tokyo 2020’ye katılım ihtimali yüksek duruyor. Erkeklerde ise kıta elemesiyle 2 sporcunun Tokyo’ya götürülmesi hedefleniyor. Paralimpik oyunları için de 6 kotadan 3 veya 4’ünü elde edilmesi amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!