Lopez’in evini süsleyen Türk mermercisinin tek hedefi birinciliği almak

Güncelleme Tarihi:

Lopez’in evini süsleyen Türk mermercisinin tek hedefi birinciliği almak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2011 00:00

Mermercilik sektöründe son 10 yılda dünyadaki ilk beş ülke arasına girmeyi başaran Türkiye, yeni hedefi Çin’den birinciliği almak olarak belirledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Mermer, Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Selahattin Onur, Fransa Parlamentosu’ndan Abu Dabi Sarayı’na, Disneyland’den pop yıldızı Jennifer Lopez’in evine kadar dünyanın birçok yerindeki mekanlara Türk mermerinin renk kattığını söyledi.
Onur, Türkiye’de sektörün bin ile bin 200 dolayındaki ocaktan çıkartılan ürünlerle yaklaşık 200 bin kişiye istihdam sağladığını bildirdi. Türkiye’nin Çin, İran, İtalya, İspanya ve Brezilya gibi dünya mermer üretiminde söz sahibi olan ülkelere 10 yıl gibi kısa bir sürede rakip olduğunu ifade eden Onur, şu bilgileri verdi:
“Dünya mermer üretimindeki ilk 10 ülke pazarın yüzde 97’sine hakim. Türkiye’nin de aralarında olduğu ilk beş ise birincilik için birbiriyle rekabet ediyor. Bu ortamda Türkiye, blok mermerlerin taşınmasındaki ulaşım alt yapısının yetersizliğinden, limanlarda yüklemlerin gecikmesine kadar birçok soruna rağmen yaptığı atılımla devler arasında yerini aldı.

Az zamanda büyük işler

Haberin Devamı

Türkiye’nin sektörde 10 yılda katettiği mesafe rakiplerinin 600 yılda katettiği mesafeye denk. Türk mermercisi az zamanda büyük işler başardı.”
Türkiye’nin sektörde liderliğe oynadığını, bunu başarabilecek potansiyele de sahip olduğunu vurgulayan Onur, şunları kaydetti:
“Hedefimiz Çin’den birinciliği almak. Kısa sürede elde ettiğimiz başarı, en büyük motivasyon kaynağımız. Türkiye sahip olduğu mermer rezervi ve çeşitliliğiyle rakibi ülkeleri geride bırakacak değerde. Sektör olarak isteğimiz rekabet gücümüzü kıracak karar ve uygulamalardan kaçınılması. Aksi takdirde ihracatımız düşeceği gibi, iç piyasayı da yabancılara teslim etmek zorunda kalırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!