Liseli Furkan direkten döndü

Güncelleme Tarihi:

Liseli Furkan direkten döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

Okaldan atılmanın eşiğine gelen Furkan, okulunun ve ülkesinin gururu oldu.

Haberin Devamı

Liseli Furkan direkten döndü
BOCCE NEDİR?
Bu sporun kökeninin Anadolu’ya dayandığı ve M.Ö. 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve ‘bocce’ adını da Romalılar’dan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Türkiye bocce ile 1991 yılında tanışmış, 2005 yılında ‘Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu’nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur. Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

İlçede Bocce takımına giren Furkan, başarılı bir grafik çizip, milli takıma kadar yükseldi, İtalya’da düzenlenen şampiyonadan bronz madalyayla dönenmeyi başardı. Kazan Ticaret Meslek Lisesi 1’inci sınıfta 11 zayıfla sınıf tekrarı yapan Furkan Atalay, 2’nci yılını da 4 zayıfla tamamladı. Furkan’ın okuldan kaydı silinmesi gündeme gelirken, Beden Eğitimi öğretmeni Ali Altıntaş ile bir grup öğretmen, okul idaresiyle konuşup, sporda başarılı olması nedeniyle öğrenciye bir şans daha verilmesini istedi. Okul yönetimi de öğretmenlerin bu isteğini kırmadı ve kurul kararıyla Furkan lise 2’nci sınıfa geçirildi. Bu süre içerisinde Kazan Spor Bocce Takımı’na giren Furkan, başarılı bir grafik çizerek 2011 yılında Antalya’da düzenlenen uluslararası Raffa Şampiyonası’nda birincilik alarak Milli Takım’a girmeyi başardı.

İTALYA’DA BRONZ MADALYA

Derslerinde de başarılı olup, şimdi lise 3’üncü sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki Furkan, geçen yıl İtalya’da düzenlenen Uluslararası Bocce Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Furkan ayrıca hem okulundaki davranışları hem de ilçedeki felçli hastalara yardım etmek üzere düzenlenen sosyal sorumluluk projelerinde yer alıp, arkadaşlarına örnek olmayı başardı.
Furkan’ın taksicilik yapan babası Turgay Atalay, “İşim gereği çocuğumla çok ilgilenemedim. Sınıfta kaldığından da haberim yoktu. Öğretmenlerinin yakından ilgilenip, çocuğumun milli takım sporcusu olduğunu sonradan öğrendim. Öğretmenlerine teşekkür ediyor, oğluma da başarılar diliyorum” dedi.
Annesi Meral ise “Oğlumun başarılı olacağına inanıyordum. Yüzümüzü kara çıkarmadı” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIMA KADAR YÜKSELDİ

Beden Eğitimi öğretmeni Ali Altında da Furkan’ın sporu çok sevdiğini, beden eğitimi dersinde çok başarılı olduğunu belirterek, “Bu durumun diğer derslerine de olumlu yansıyacağını düşündüm. Yıl sonunda başarısız olup, kaydının silineceğini öğrenince bir şans daha verilmesini istedim. Öğrencimle yakından ilgilendim. O da derslerinde başarılı olup, milli takıma kadar yükselmesini bildi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!