Liseli filozoflar

Güncelleme Tarihi:

Liseli filozoflar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 13:52

Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi, bu yıl 22’ncisi düzenlenen Liselerarası Türkiye Felsefe Olimpiyatı’nın İç Anadolu Bölgesi seçmelerine ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, üç filozofa ait alıntılardan birini seçip deneme yazdı.

Haberin Devamı

Türkiye Felsefe Kurumu Derneği’nce düzenlenen ‘Liselerarası 22. Türkiye Felsefe Olimpiyatı’nın, İç Anadolu Bölgesi seçmeleri Ankara’da düzenlendi. Türkiye’nin 11 farklı bölgesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen olimpiyata Ankara’da, önceki yıllarda olduğu gibi Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.
Olimpiyata katılan 81 lise öğrencisi, kendilerine verilen üç filozofa ait alıntılardan birini seçip deneme yazdı. Gençlere, yaratıcı düşünmeyi geliştirmeyi ve çağdaş dünyanın sorunları üzerine düşündürmeyi amaçlayan etkinlik dört saat sürdü. Felsefe olimpiyatlarına 22 yıldır ev sahipliği yaptıklarını belirten Lise Müdürü Eser Gerdanlı, şunları söyledi:

DÜŞÜNMEYİ ÖĞRENMEN LAZIM

“Felsefe düşünmeyi öğreten bir şey. Düşünme ise insanların kendilerinin bir fikrinin olmasını sağlıyor. Yoksa insan dogmatik olarak söylenen şeyleri alır, kabul eder. Onu kabullenen insan bağımlıdır. Ancak düşünen beyinler hür olur. Birey olarak hür olmayı seçmişsen, düşünmeyi öğrenmen lazım.”
Okulun felsefe öğretmenleri Şehriban Gözcü ile Umut Karagöz de organizasyonun, öğrencilerin gelişimi üzerindeki etkisine dikkat çekti. Gözcü, “Öğrenciler küçük birer filozof olarak kendi görüşlerini geliştiriyorlar” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’Yİ MONTENEGRO’DA TEMSİL EDECEKLER

Türkiye genelinde 500 öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda ilk 10’a giren öğrenciler, kendi seçecekleri konuda İngilizce, Fransızca ya da Almanca deneme yazacaklar. Bu denemelere göre de öğrencilerden 2’si, Mayıs 2018’de Montenegro’da düzenlenecek ‘Uluslararası Dünya Felsefe Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil edecek.

BAKMADAN GEÇME!