Limak Filarmoni’den yeni yıl konseri

Güncelleme Tarihi:

Limak Filarmoni’den yeni yıl konseri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2021 15:05

Limak Filarmoni Orkestrası, CSO Ada Ankara Ana Salon’da verdiği Yeni Yıl Konseri’yle Ankaralıların karşısına çıktı.

Haberin Devamı

İtalyan şef Francesco Ivan Ciampa’nın orkestra şefliğini yaptığı konserde, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ünlü tenor Murat Karahan ve İtalyan soprano Anna Pirozzi, operalardan aryalarla müzik ziyafeti sundu.

Limak Filarmoni’den yeni yıl konseri


Konseri Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Barolar Birliği eski başkanı Metin Feyzioğlu, eski bakanlardan Abdülkadir Aksu, Teşkilat dizisi oyuncularından Çağlar Ertuğrul, Ezgi Şenler, Turgut Tunçalp gibi siyaset, iş ve sanat dünyasından isimler izledi.

Limak Filarmoni’den yeni yıl konseri


MÜZİK İYİLEŞTİRİR

Gecenin ev sahipliğini üstlenen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, müzik vesilesiyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Özdemir, “Konserleri çok özledik, orkestrayı çok özledik, birlikte şarkılara eşlik etmeyi çok özledik. Zor zamanları geride bırakabilmek için herkes elinden geldiğince katkıda bulunmalı. Bunun için en anlamlı olanı da sanata katkıda bulunmak. Her zaman en çok da şimdi müziğe sanata ve sanatçıya destek olmak gerekir. Çünkü müzik ruhun gıdasıdır, müzik iyileştirir” dedi. Özdemir, yeni CSO binasının da Ankara’ya ve Cumhuriyet’e çok yakışır bir salon olduğunu dile getirdi.

Limak Filarmoni’den yeni yıl konseri


Konserde Gianni Schicci, Adria Lecovreur, I Pagliacci, La Forza, Tosca, Aşk İksiri gibi efsaneleşen eserler seslendirildi. Karahan ayrıca ‘Elveda Gençliğim’ ve ‘Yaralı Gönlüm’ gibi Türk eserlerini de dinleyicilerin beğenisine sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!