Ligin dibinde can pazarı

Güncelleme Tarihi:

Ligin dibinde can pazarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2022 14:53

Keçiörengücü, Manisa FK galibiyeti ile kendini tehlike sınırının dışına attı. Gençlerbirliği, BB Erzurumspor karşısında kazanıp önemli bir engeli geçerken, Bursaspor ve Boluspor’un haftayı 3 puanla kapatması alt gruptaki hesapları karıştırdı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 36. hafta geride kalırken, play-off grubuna kalacak dördüncü takım ile lige veda edecek ekiplerin hangileri olacağı merak ediliyor. Bu haftayı bay geçen MKE Ankaragücü ile Bereket Sigorta Ümraniyespor, önceki hafta alınan sonuçlarının ardından Süper Lig’e yükselmeyi garantilemişti.
36. haftadaki maçların ardından, Royal Hastanesi Bandırmaspor, İstanbulspor ve BB Erzurumspor, play-off grubunda mücadele etme hakkını garantiledi. 4. takım olmaya en yakın aday 51 puana sahip Eyüpspor. Ancak, 36. hafta maçında rakibini 3-2 yenen Tuzlaspor, puanını 49’a yükseltti ve son iki haftaya girerken, farkı 2 puana düşürdü. Yılport Samsunspor ve Ankara Keçiörengücü ise 47 puana sahip.

SONUÇLAR BARAJ PUANINI YÜKSELTTİ

Son maçlarda alınan sonuçların ardından puan barajının tırmandığı düşme hattı ve civarında ise ateş sürekli yükseliyor. Balıkesirspor haftalar önce lige veda etti. Son maçında Altaş Denizlispor’a 2-1 yenilen ve 38 puanda kalan Menemenspor, alt gruptaki takımlar içinde lige tutunma şansı en az takım konumunda.
Önceki hafta deplasmanda Manisa FK’yı yenen Bursaspor, hafta sonundaki mücadelede Bereket Sigorta Ümraniyespor’u uzatmanın son anlarında attığı golle 3-2 mağlup ederek, son maçın son saniyesine kadar mücadelesine devam edeceği mesajını verdi. 41 puana ulaşan yeşil-beyazlılar, aynı puana sahip Kocaelispor’u sıralamada geçmeyi başardı.
Sıkıntılı bölgenin içindeki Kocaelispor, kendisi ile aynı kaderi paylaşan Altınordu karşısında 2-2’lik beraberliği çok konuşulacak bir golle kurtarırken, umutlarını son 2 haftaya taşıdı.
Kocaelispor karşısında galibiyeti son anlarda kaçıran Altınordu ise 42 puanda ve kendi oynayacağı maçların yanı sıra rakiplerinin maçlarından çıkacak sonuçları da bekliyor.
Beypiliç Boluspor, kendi sahasındaki müsabakada play-off hedefini kovalayan Yılport Samsunspor’u 2-1 yenip, 44 puana çıktı ve biraz olsun nefeslendi.

GENÇLERBİRLİĞİ ÇABUK REAKSİYON VERDİ

Başkent ekiplerinden Ankara Keçiörengücü, kendi sahasında yenik duruma düştüğü mücadelede Manisa FK’yı 2-1 yenip, 47 puana yükselirken, 2-3 hafta önce kümede kalma hesapları yaptığı ligde şimdi play-off sınırına dayandı.
Play-off grubuna kalmayı garantileyen rakibi BB Erzurumspor karşısında maçın başında yenik duruma düşmesine rağmen çabuk reaksiyon veren Gençlerbirliği, zorlu mücadeleyi galibiyetle kapatıp, 45 puana yükseldi. Kırmızı-siyahlılar açısından bu galibiyet büyük değer taşırken, Şimşekler tam anlamıyla kendi göbeğini kesebilmesi için en az bir puana daha ihtiyaç duyuyor.
Son 2 haftada takımların kendi aralarında oynayacağı maçlar belirleyici olacak. Kocaelispor-Adanaspor, Menemenspor-Gençlerbirliği, Beypiliç Boluspor-Altınordu ve Bursaspor-Menemenspor karşılaşmalarından çıkacak sonuçlar, lige tutunan ve lige veda eden takımları belirleyecek.

İLGİNÇ BİR SEZON OLUYOR

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, BB Erzurumspor maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Geriye düşmemize rağmen maçı çevirmesini bildik. İyi bir takıma karşı oynadık ve kazandığımız için mutluyum” ifadelerini kullandı.
Diyadin, çok kritik haftalardan geçildiğini, ligde ilk kez alt grupta baraj puanının çok yükseldiğini dile getirip, şöyle konuştu:
“Enteresan bir lig oluyor. Kendi evimizde oynadığımız maçı kazanmak durumundaydık. Rakiplerin birçoğunun galip geleceğini düşünüyorduk. Geriye düşmemize rağmen maçı çevirmesini bildik. İyi bir takıma karşı oynadık ve kazandığımız için mutluyum. Bu ligde her şey olabilir, her şeye gebe bir lig. Onun için tertemiz bir şekilde bu ligden kurtulmak istiyoruz. Önümüzde kazanacağımız bir maçın bizi bu zorlu yılımızda mutlu edeceğini düşünüyoruz.”

RAKİBİN BASKISINA CEVAP VEREMEDİK

BB Erzurumspor Teknik Direktörü Muzaffer Bilazer ise yaptığı açıklamada maçın başında istedikleri skor avantajını sağladıklarını belirtip, şunları söyledi:
“Daha sonrasında Gençlerbirliği’nin kurduğu baskıya doğru bir şekilde cevap veremedik. Geçen haftaki karşılaşmaların ardından play-off’u garantiledik. Bizim sezonu ilk üçte bitirme planımız devam ediyordu. Skorda geriye düştükten sonra hamleler yaptık. Elverişli pozisyonlar bulsak da başarılı olamadık. Hedefimiz, önümüzde oynayacağımız Ankara Keçiörengücü ve Altaş Denizlispor maçlarını kazanarak, BB Erzurumspor’u, yeniden Süper Lig’e döndürmek. Bu yöndeki planımızı uygulamaya çalışacağız.”

 

Haberin Devamı

SEYİRCİ SAYISI ARTIYOR

Gençlerbirliği yönetiminin, stada taraftar çekme çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Kırmızı-siyahlılar, stada gelecek öğrenciler, sağlık çalışanları, öğretmenler ve kadın taraftarlara ücretsiz bilet yüklemesi yapıp, farklı etkinlikler düzenlerken, Eryaman Stadı’nda maçları izleyen taraftar sayısındaki artış gözden kaçmıyor.
Gençlerbirliği’nin son oynadığı BB Erzurumspor karşılaşmasını tribünlerde 6 bin 500 civarında taraftarın izlediği öğrenildi. Başkent ekibinin, 2 hafta önce Bandırmaspor maçını 6 bin civarında taraftar takip etmişti. BB Erzurumspor mücadelesi, Anneler Günü’ne denk geldiği için yönetim, özel bir etkinlikle, 100 anne ve 100 çocuğa özel forma hediye etti.

Haberin Devamı

TAKIMLARIN KALAN MAÇLARI

10. Manisa FK (46 puan)
Tuzlaspor (i)
bay

11. Adanaspor (45 puan)
Bay
Kocaelispor (d)

12. A. Denizlispor (45 puan)
BS Ümraniyespor (d)
BB Erzurumspor (i)

13. Gençlerbirliği (45 puan)
N. Menemenspor (d)
BS Ümraniyespor (i)

14. B. Boluspor (44 puan)
MKE Ankaragücü (d)
Altınordu (i)

15. Altınordu (42 puan)
Balıkesirspor (i)
B.Boluspor (d)

16. Bursaspor (41 puan)
RH Bandırmaspor (d)
N.Menemenspor (i)

17. Kocaelispor (41 puan)
Eyüpspor (d)
Adanaspor (i)

18. N. Menemenspor (38 puan)
Gençlerbirliği (i)
Bursaspor (d)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!