Lige dönüş maçı olsun

Güncelleme Tarihi:

Lige dönüş maçı olsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2020 23:08

Geride kalan 8 haftada henüz galibiyet alamayan ve dibe inen sarı-lacivertliler, bu hasreti İzmir’de bitirmeyi hedefliyor. Ev sahibi ekip de 6 maçtır kazanamıyor. Gürsel Aksel Stadı’ndaki zorlu müsabaka saat 16.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

Ankaragücü, Süper Lig’in 9. haftasında bugün deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak. İzmir’de Gürsel Aksel Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek.
Ligde 2. haftayı bay geçen, 6. haftada evinde karşılaşacağı Atakaş Hatayspor maçı da konuk ekipteki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle ertelenen sarı-lacivertli takımın, henüz galibiyeti bulunmuyor. Oynadığı 6 maçta; 2 beraberlik 4 de mağlubiyet yaşayan Ankaragücü, 2 puanla son sırada yer alıyor. Ankaragücü, milli maç arasında Antalya’da kamp yaptı. Başkent temsilcisi, İzmir’de elde edeceği galibiyetle bu sezon 3 puanla tanışmak istiyor.

GÖZTEPE KAZANMAYI UNUTTU

Göztepe de Süper Lig’de 6 maçtır kazanamıyor. Lige Yukatel Denizlispor galibiyetiyle başlayan ancak daha sonra çıktığı 6 maçta; 5 beraberlik, 1 yenilgi alan sarı-kırmızılılar, 9. haftaya 8 puanla girdi. Göztepe’nin ligin 7. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor karşılaşması İzmir’deki deprem nedeniyle ertelenmişti.
Alpaslan Öztürk, Ideye Brown, Lamine Gassama ve Batuhan Kırdaroğlu’nun sakatlıklarının bulunduğu sarı-kırmızılı ekipte, 12 Kasım Perşembe günü 2, dün de 4 futbolcunun Kovid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı.

İKİLİ REKABETTE GERİDELER

Süper Lig’de rakibiyle 42 maça çıkan Ankaragücü, 14 galibiyet, 12 beraberlik ve 16 yenilgi aldı. Ankaragücü, bu müsabakalarda 43 gol atarken, kalesinde 53 gol gördü. Başkent ekibi, deplasmanda rakibiyle oynadığı 21 müsabakada sahadan 7 mağlubiyet, 8 beraberlik ve 6 galibiyetle ayrıldı. İzmir’de 25 gol atıp, 25 gol yedi.

SON 15 MAÇTA TEK BERABERLİK

Göztepe ile Ankaragücü arasında oynanan son 15 Süper Lig maçında alınan tek beraberlik, İzmir ekibinin ev sahibi olduğu son karşılaşmada geldi. Diğer maçlarda; Göztepe’nin 9-5 üstünlüğü bulunuyor.
Ankaragücü’nün Süper Lig’e döndüğü 2018-2019’dan bu yana Göztepe’den (1 beraberlik - 3 yenilgi) daha fazla mağlup olduğu tek rakibi Medipol Başakşehir (4 yenilgi)
Süper Lig’de 6 maçtır galip gelemeyen Göztepe (5 beraberlik - 1 yenilgi), bu süreçteki tek mağlubiyetini sahasında Fenerbahçe’den aldı (2-3)

İKİ TAKIMIN DA KADERİ ORTAK

2020-2021’de oynadığı 6 Süper Lig maçını da kazanamayan Ankaragücü, henüz galibiyeti olmayan tek takım konumunda. Bir sezona en az 7 maçlık galibiyet hasretiyle başlayan son ekip olan Diyarbakırspor (2002-2003’te 9 maç), o sezon ligde kalmayı başarmıştı.
Süper Lig’de devam eden en uzun galibiyet hasretine sahip iki takım bu maçta karşı karşıya geliyor.
Süper Lig’in 2020-2021 sezonunda Ankaragücü’nden (55) daha az şut çeken sadece iki ekip var: Göztepe (51) ve Hatayspor (53)
Göztepe forması giyen Guilherme, Ankaragücü’ne rakip olduğu son 3 Süper Lig maçında 4 gole doğrudan katkı sağladı (2 gol - 2 asist)
Göztepe’nin Süper Lig’de Ankaragücü’ne attığı son 3 golün ikisinde Soner Aydoğdu’nun payı var. (1 gol - 1 asist)
Bu sezon çıktığı 4 Süper Lig maçında 2 gol atan Ankaragücü oyuncusu Joseph Paintsil, geçen sezonun tamamında oynadığı 18 karşılaşmada iki golde pay sahibi olabilmişti (Belçika Ligi’nde 1 gol - 1 asist)
Ankaragücü’nün attığı son 3 Süper Lig golünün ikisini Torgeir Borven kaydetti.

Lige dönüş maçı olsun


ARTIK GELECEĞE BAKMALIYIZ

Haberin Devamı

Ankaragücü teknik Direktörü Fuat Çapa, milli maç arasını Antalya kampı ile değerlendirip, Göztepe maçına hazırlandıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Lige iyi bir başlangıç yapamadık. Bay geçtik, milli aralar girdi, bir maçımız ertelendi, tüm bunlar bizi olumsuz etkiledi. Ancak bunlar geride kaldı şimdi geleceğe umutla bakmalıyız. Taraftarın beklentisine karşılık verebilmek için çalışıyoruz. Antalya kampı takım için moral oldu. Göztepe maçına 3 puanla tanışmak için hazırlandık. Futbolda kazanırsanız takımın kendine olan özgüveni yükselir. Göztepe maçıyla birlikte bir başlangıç yapma hedefindeyiz. Umarım bunda başarılı oluruz.”

Kadrolar:

Göztepe:

Haberin Devamı

İrfan Can
Murat
Atınç
Mıhojevıc
Tripic
Halil
Soner
Guılherme
Ndıaye
Kubilay
Burekovıc

Teknik Direktör: İlhan Palut

Ankaragücü:

Fredrich
Kitsiou
Pazdan
Sarlija
Atilla
Paintsil
Atakan
Diousse
Emre
Alper
Bolingi

Teknik Direktör: Fuat Çapa

Stat: Gürsel Aksel
Saat: 16.00
Hakem: Fırat Aydınus
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!