Lig sonuna kadar mücadele sürecek

Güncelleme Tarihi:

Lig sonuna kadar mücadele sürecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2021 23:33

Kırmızı-siyahlı ekibin teknik direktörü Özcan Bizati, kulübü, çetin kış şartlarına direnen çam ağacına benzetip, “Zorluklara karşı dik duruyoruz. Oyuncular, karanlıkta bile buğulu cama güneş çizecek karakteri gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 37. haftasının açılış maçında Çaykur Rizespor’u kendi sahasında 2-1 yenerek kümede kalma yolunda kritik bir galibiyet alan Gençlerbirliği’nde, teknik direktör ve oyuncular gelecek adına umutlu konuştu.
Kırmızı-siyahlılar, Johansson ve Sio’nun golleri ile kazanırken, puanını 35’e yükseltip, ateşin iyice yükseldiği alt gruptaki yarışa tutundu.
4 maç sonra yeniden 3 puanı bir arada gören Şimşekler, ilginç bir istatistiğe de imza attı. Teknik Direktör Özcan Bizati’nin göreve gelmesinin ardından 4. kez kazanan Gençlerbirliği, diğer üç maçta olduğu gibi Çaykur Rize karşısında da 2-1’lik skoru elde etti.
Nordfeld, Arda, Toure, Ömürcan, Ayite ve Sefa gibi isimlerin yokluğunda maça çıkan Gençlerbirliği’nde, Metehan yine 11’de maça başladı.

HER ŞEYDEN ÖNCE 3 PUAN GEREKİYORDU

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özcan Bizati, önemli bir 3 puan elde ettiklerini belirtip, şunları söyledi:
“İyi bir maç oynamamız ve her şeyden önce 3 puan gerekiyordu. Bazen iyi oynamadan da 3 puan almak gerekiyordu. Onun bilincindeydik. Kötü oynadık anlamında söylemiyorum bunu. Maçın gerekliklerini yerine getirdik. İyi çıkışlar yaptık. İyi mücadele ettik. Oyuncularımız üst düzey mücadele gösterdi. Bizim mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Sadece 3 puan aldık. Önümüzdeki maçta da puan ya da puanlar almamız gerekiyor. Kulübümüz, çam ağacı gibi kışa direnen bir şekilde dik duruyor. Dik durmaya da devam edecek. Oyuncular, karanlıkta buğulu cama güneş çizecek kadar ciddi bir karakter gösteriyor. Sio’nun istediği kadar yaşamak istiyoruz. Sio çok zor zamanlar geçirdi. Daha da iyi olacak. O savaşı verdi ve kurtuldu. Bize iyi bir örnek oldu. Hayata tutunacak, biz de hayata tutunacağız.”

BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR KARŞILAŞMAYDI

Gençlerbirliği’nin ikinci golünü atan Giovanni Sio, kendisi için özel bir maç olduğunu belirtip, “Geçirdiğim zor süreçten sonra yeniden 11’e döndüğüm ve attığım gol ile takımını galibiyete taşıdığım için çok mutluyum. Ligde daha sağlam bir konuma gelmek için çalışmaya devam edeceğiz. Zor dönemlerde, sağlıktan daha değerli bir şey olmadığını fark ettim. Bu süreçte, yöneticilerimiz, arkadaşlarım ve kulüp çalışanları bana büyük destek oldu. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
Maçta ilk golü atan Mathias Johansson, “Şu an yarışın içinde olmamızı sağlayan gollerden birini attığım için çok mutluyum. Kazanmak için çok mücadele etmemiz gerekiyordu ve biz de onu yaptık” diye konuştu.
Diego Angelo ise her hafta çalıştıklarını ve hazırlandıklarını belirtip, şunları söyledi:
“Daha fazla çalışmamız gerekiyor. Soyunma odasında, herkes sahaya karakter koymalı dedim. Bu karakteri koyduğumuz için de mutluyum. Hiçbir şey bitmedi. Bu sene biraz daha yaşlıyım. Arda ve Metehan iyi çocuklar çok iyi profesyoneller. Gelecekte çok daha iyi olacaklar. Bu ligde kalacağız.”

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin kalan maçları:

Haberin Devamı

Hatayspor (d)
Galatasaray (i)
Karagümrük (d)
Göztepe (i)
Trabzon (d)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!