Liderin yolu açık

Güncelleme Tarihi:

Liderin yolu açık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2022 01:29

Sarı-lacivertliler, tek deplasman karşılaşmasını, son basamakta duran ve ligde artık veda maçlarına çıkan Balıkesirspor ile oynayacak. Başkent ekibi, ikili averajda Eyüpspor dışındaki rakiplerine üstünlük sağlamış durumda.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 31. haftasında, sezonun başından bu yana liderlik yarışında çekiştiği rakibi Bereket Sigorta Ümraniyespor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan MKE Ankaragcü, bitime 7 hafta kala, avantajlı konumunu sürdürüyor.
Owusu’nun ilk devrenin son anlarında atılması ile ikinci yarıyı ve uzatma anlarını bir kişi eksik oynayan ve yenik duruma düşen sarı-lacivertliler, sezona damga vuran özelliğini, bu karşılaşmada da gösterdi. Başkent ekibi, mücadeleyi bırakmadığı karşılaşmada puanı, yine oyunun son bölümünde kurtarmayı başardı.
60 puanla zirvede yer alan MKE Ankaragücü, kalan süreçte 36. haftayı bay geçecek ve 6 müsabakaya çıkacak. Sarı-lacivertliler, bu maçların 5’ini Ankara’da oynama avantajına sahip. 4 karşılaşması Eryaman’da olan Ankaragücü, ligin son haftasındaki derbide Aktepe Stadı’na gidecek. Tek deplasman karşılaşmasını, son basamakta duran ve ligde artık veda maçlarına çıkan Balıkesirspor ile oynayacak olan Başkent ekibi, ikili averajda Eyüpspor dışındaki rakiplerine üstünlük sağlamış durumda.
Ankaragücü, Ümraniyespor’u ilk maçta yenerken, üçüncü sıradaki Royal Hastanesi Bandırmaspor’a karşı 2 maçta da galip gelmeyi başardı. Sarı-lacivertli ekip, rövanşını oynamadığı maçlar içinde sadece, 2 müsabakada da kaybettiği Eyüpspor’dan puan alamadı.

OYUNCULARIMIZ MAÇI HİÇ BIRAKMADI

MKE Ankaragücü’nün Teknik Sorumlusu Mustafa Altındağ, 2-2 sonuçlanan Bereket Sigorta Ümraniyespor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, hedeflerinin bir üst lige çıkmak olduğunu söyledi.
Altındağ, zorlu deplasmana gelirken planlarını galibiyet üzerine kurduklarını belirtip, “Hedefi olan bir takımız. 1-0 öne geçtik. Kırmızı kart gördük, 10 kişi kalmamıza rağmen oyuncularımız maçı bırakmadı. Oyuncularımızı kutluyorum. Önümüzdeki maçlara bakıp, yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz bir üst lige çıkmak. Ümraniyespor’a kalan maçlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Ankaragücü, ligin 32. haftasında kendi sahasında Adanaspor ile karşılaşacak.

SON YARIM SAATTEKİ OYUN YAKIŞMADI

Bereket Sigorta Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Ankaragücü’nün 10 kişi kalmasına karşı ortaya koydukları oyundan memnun olmadığını belirterek, “1 puan beni mutlu etmedi” dedi.
Uçar, ligde ilk 2 sırayı almak için yarışan iki takımın mücadele ettiğini belirterek, “Biz kazanıp öne geçmeyi ve lider olmayı istiyorduk. Onlar da avantajını daha da ileri taşıma düşüncesindeydi. İyi başladığımız ancak haftalardır karşılaştığımız gibi ilk golü yediğimiz bir maç oldu. Sonrasında oyundan vazgeçmeyip, oyun üstünlüğünü ele alan bir Ümraniye takımı vardı. Kurduğumuz bu baskı sonucunda ilk yarının ortalarında bulduğumuz golle eşitliği sağladık. Sonrasında rakibimiz 44’te eksildi” diye konuştu.

UZUN TOPLAR BİZE ATAK OLARAK DÖNDÜ

Müsabakanın 60 ile 90. dakikaları arasına dikkati çeken Recep Uçar, şunları söyledi:
“Aslında 60. dakikaya kadar her şey istediğimiz gibiydi. 60 ile 90 dakika arasında bize yakışmayan bir oyun ortaya koyduk. Bu bölümde rakip 10 kişi olmasına rağmen, oyun üstünlüğünü rakibe verdik. Arkadan kullandığımız uzun topların dönüşleri bize rakibin atağı olarak döndü. Geçişleri yakalayamadığımız bir bölümdü. Belki liderden alınan 1 puan kötü görünmeyebilir ancak bu bölümden baktığımızda alınan 1 puan beni mutlu etmedi. Kalan 6 haftada sonuna kadar yarışı ilk 2’de bitirebilmek adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ankaragücü takımını göstermiş oldukları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum, Mustafa hoca ve takımına kalan maçlarda başarılar diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!