Lidere kolay rakip

Güncelleme Tarihi:

Lidere kolay rakip
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2019 09:29

Süper Lig için gün sayan Gençlerbirliği, 31. hafta maçında, haftalar önce ligden düşen Kardemir Karabükspor’a konuk olacak.

Haberin Devamı

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin lideri Gençlerbirliği, 31. haftanın kapanış maçında bugün Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı, Batuhan Gültek yönetecek. Gençlerbirliği, geride kalan 30 haftada topladığı 64 puanla zirvede ve artık Süper Lige yükselmek için gün sayıyor. Yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeni ile zor günler geçiren ve genç oyunculardan kurulu kadrosu ile mücadelesini sürdüren Kardemir Karakübspor ise haftalar önce lige veda etti. Kırmızı-lacivertliler, 30 haftalık periyotta sadece 3 kez berabere kalırken, eksi puan cezası aldığı için, artı puana geçebilmiş değil. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan müsabakayı Gençlerbirliği 6-0 kazanmıştı.

SONRAKİ RAKİPLER İDDİALI

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, her maçı aynı ciddiyet ile oynamak zorunda olduklarını ve her rakibe büyük saygı duyduklarını belirtip, “Karabükspor’daki genç arkadaşlar ellerinden geldiğince sahada mücadele ediyor. Biz de liderliğimizi son maça kadar taşımak ve şampiyon unvanı ile Süper Lige çıkmak istiyoruz. Hedefimiz, kalan maçlarda en yüksek puanı almak. İyi oyun ve 3 puanla Ankara’ya dönüp, son 3 maçımıza odaklanacağız” diye konuştu.
Gençlerbirliği, kalan üç haftada; Abalı Denizlispor (i), Gazişehir Gaziantep (d) ve Adana Demirspor (i) karşılaşacak. Denizlispor Süper Lige direk çıkmak için, diğer iki takım ise play-off’a kalmak için mücadele ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!