“Lider Çocuklar Tarım Kampında"

Güncelleme Tarihi:

“Lider Çocuklar Tarım Kampında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 11:26

ANKARA İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ, “LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI” PROJESİ KAPSAMINDA FATİH İLKOKULU 4. SINIF ÖĞRENCİSİ 20 ÇOCUĞA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TARIMI ANLATTI. ETKİNLİĞİN SONUNDA ÇOCUKLARA ÇEŞİTLİ HEDİYELER VE KATILIM SERTİFİKASI VERİLDİ.

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, “Lider Çocuk Tarım Kampı” projesi kapsamında Fatih İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi 20 çocuğa çeşitli etkinliklerle tarımı anlattı. Etkinliğin sonunda çocuklara çeşitli hediyeler ve katılım sertifikası verildi.
Fide dikimi, tarımla ilgili resim yarışması gibi çeşitli etkinliklerin yanı sıra Atatürk Orman Çiftliği’ni, Bakanlığa ait böcek müzesi ve uygulama seralarını da ziyaret eden çocuklar üç gün boyunca hem doyasıya eğlendiler, hem gıda ürünlerinin nasıl yetiştiğini öğrendiler, hem de bilinçli bir tüketici olma yolunda önemli bir adım attılar.
Fide dikerek toprakla da uğraşan çocuklar çiftçiliğin yorucu olduğunu söylerken, alış veriş yaparken de burada öğrendiklerini uygulayacaklarını ve anne babalarına anlatacaklarını ifade ettiler.
Öğretmen Dilek Taştan, çocukların üç gün boyunca büyük bir hevesle tarım kampına geldiğini belirterek, “Şimdiye kadar çocuklar hep biz öğretmenlerden bilgi öğrendiler. Farklı kişilerden bir şeyler dinlemek çok ilgilerini çekti. Hem çok iyi dinlediler hem de iyi bilgiler edindiler. Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ederim. Bu projenin devam etmesini ve diğer öğrencilerin de bu etkinliğe katılmasını çok isterim” dedi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel ise, tarımın kaderine terk edilemeyecek önemli bir konu olduğunu belirterek, çocuklara daha şimdiden toprak ve tarımı sevdirmeye çalıştıklarını söyledi. Tarımın 7’den 70’e toplumun her kesimini ilgilendirdiğini ve tarım konusunda toplumun daha çok bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çeken İl Müdürü Temel, “Bakanlık olarak tarım konusunda farkındalık oluşturmak için kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik çeşitli sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımız ve tarım bizim geleceğimizdir. Bu bilinçle çocuklarımızı tarım konusunda bilinçlendirerek gelecekte çok güçlü bir Türkiye hedefliyoruz” dedi.
Çocukların tarımın zor ve meşakkatli bir uğraş olduğunu da gördüklerini kaydeden İl Müdürü Temel, “Bu kadar zorlukla üretilen ürünlerin çöpe gitmemesi gerektiğini de çocuklarımıza anlattık. Ben inanıyorum ki çocuklarımız israfa karşı bir savaş açacak artık bu öğrencilerimizin evinde gıdalar çöpe gitmeyecektir” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!