Kuzey Ankara’da kayalık kâbusu

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Ankara’da kayalık kâbusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2018 17:03

Başkent’te etkili olan sağanak yağışın ardından gevşeyen kayalar, TOKİ Kuzey Ankara Konutları’nın 8. etap sakinlerinin otopark olarak kullandıkları alana düştü. Olay sırasında bölgede kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önlerken, site sakinleri, yönetimin duyarsızlığından şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

TOKİ Kuzey Ankara Konutları’nın 8. etabında, üç gün önce sağanak yağışın etkisiyle kayalıkların çökmesi yürekleri ağızlara getirdi. Olay sırasında şans eseri kimsenin bölgeden geçmemesi can kaybı yaşanmasının önüne geçerken, site sakinleri kayalık alan için önlem alınmasını talep etti. TOKİ Kuzey Ankara Konutları 8. Etap’ta, Defne Caddesi üzerinde yer alan 21, 23 ve 25 numaralı blokların giriş kısmının bulunduğu kayalık alanda geçtiğimiz çarşamba günü çökme yaşandı. Kopan kaya parçaları tel örgüleri de yıkarak, bloklarda oturan vatandaşların araçlarını park ettiği yere düştü. Gündüz saatlerinde yaşanan olay sırasında bölgede araç ve insanların bulunmaması, olası bir faciayı önledi.

ÇOCUKLAR ORADA OYUN OYNUYOR

Bölge sakinlerinden Murat Muratoğlu, kayalık alanda acilen önlem alınması gerektiğini belirterek, “Blokların önü olduğu için çocuklarımız burada oyun oynuyor, üzücü bir olay yaşanabilirdi. Çökme akşam saatlerinde olsaydı çok sayıda araç hasar alacaktı. Kayalıkların üstüne güçlü bir tel örgü çekilmasi gerekli” dedi. Kayalıkların kopmasının ardından etap yönetiminin hiçbir müdahalede bulunmadığına da dikkat çeken Muratoğlu, “Apartman görevlimiz kimse yaklaşmasın diye kendi imkanlarıyla şerit çekti, yönetim günlerdir ilgilenmiyor” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

KALP KRİZİ GEÇİRDİM AMBULANS GİREMEDİ

Bölgede otopark sorununun gittikçe büyüdüğünü de vurgulayan Muratoğlu, “3 blokta toplam 39 daire var ama 10 araçlık park edecek yer yok. Diğer blokların da otopark sorunu var ve bizim için yapılan yere park ediyor. Zaten bize ayrılan yer de blokların girişine 500 metre uzakta. Bölgede çok sayıda başıboş sokak köpeği var, araçlarımızı park edip eve gelmeye korkuyoruz” diye konuştu. Otopark sorunu yüzünden araçların, blok girişindeki servis yoluna park edildiğini ifade eden Hayati Çetin ise, “Kalp krizi geçirdim, ambulans bu yola giremedi. Mecburen ambulansın olduğu yere kadar gitmek zorunda kaldık” dedi.

OTOPARK SORUNU İÇİN BOŞ ARAZİ FORMULÜ

Otopark sorunu için blokların girişindeki alanın çözüm olacağını belirten bölge sakinleri, “Arazinin Orman Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu duyduk. Burada herhangi bir ağaç da yok. Otopark olarak kullanmamız için gerekli izinler verilirse bölgedeki sorunlar da ortadan kalkar” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!