Kuzey Ankara Tüneli yeniden tadilatta

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Ankara Tüneli yeniden tadilatta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2023 16:10

ABB, Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’nde ikinci etap tadilat çalışmasına bugün başlıyor. Tadilat nedeniyle bu kez tünelin Ankara istikametli yönü trafiğe kapatılacak. Çalışmanın 70 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), üzerindeki kayaların düşmesi sonucunda kazaların meydana geldiği Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’nde ikinci etap tadilat çalışmasına bugün başlıyor. Çalışmalar kapsamında bu kez de tünelin havalimanından Ankara istikameti yönü trafiğe kapatılacak. Çalışmanın 70 günde bitirilmesi hedefleniyor. ABB’den yapılan duyuruda, “Kuzey Ankara merkezi istikametinde yaşanan kaya parçası düşme olaylarının önüne geçmek için 7 Temmuz 2023 tarihinde çalışmalara başlanacak olup bu kez karşı istikamette (Ankara istikametli) protokol yolu tünel bölgesi trafiğe kapatılacaktır. Çalışmanın 70 gün içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kuzey Ankara Tüneli yeniden tadilatta

Haberin Devamı

70 gün içerisinde tamamlanması hedeflenen çalışmalar boyunca trafik akışı tek yönden sağlanacak.

ARACIN ÜSTÜNE KAYA DÜŞMÜŞTÜ

Kuzey Ankara Tüneli’nin Pursaklar-Kızılay istikameti çıkışındaki kaya görünümlü beton kaplama, 2021’in Kasım ayında koparak seyir halindeki bir aracın üstüne düşmüştü. Kaplama için daha önce bir vatandaşın ABB’ye başvuru yaparak uyarıda bulunduğu ortaya çıkmış, belediye konuyla ilgili inceleme başlattıklarını açıklamıştı. Meydana gelen kaza sonrası ABB geçen yıl 15 Ekim’de ‘15 yıl önce yapılan ve yapım aşamasındaki yanlış imalat nedeniyle sık sık üzerindeki kayaların düşmesi sonucunda kazaların meydana geldiği’ni belirterek tünelde tadilat çalışması başlattı ve tünelin havalimanı istikameti trafiğe kapatıldı. 40 gün içerisinde tamamlanması hedeflenen süre tutturulamayınca ABB eleştirilerin odağında yer almıştı. Ekim ayında başlatılan ilk etap çalışması aralık ayında tamamlanmıştı.

Kuzey Ankara Tüneli yeniden tadilatta

 Hürriyet Ankara, Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’nde geçen yıl ekim ayında başlayıp 40 günde tamamlanacağı duyurulan ilk etap çalışmalarının uzamasına yönelik vatandaş tepkilerini Sosyal Medyada Kalmasın köşesinden ‘TÜNELİN UCU KARANLIK haberiyle gündeme getirmişti.

 

Haberin Devamı

ZİR VADİSİ’NDE HEDEF AĞUSTOS SONU

Kuzey Ankara Tüneli yeniden tadilatta

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü de Polatlı’ya içme suyu projesi kapsamında halen trafiğe kapalı olan Zir Vadisi’ndeki çalışmaların ağustos ayı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini duyurdu. Sosyal medyadan yapılan bilgilendirmede, “Yenimahalle, Sincan, Etimesgut ve Polatlı’ya içme suyu sağlamak için Zir Vadisi’nde imalatına başlanan proje çalışmaları kapsamında, Zir Vadisi’ndeki araç trafiğinin ağustos ayı sonuna kadar kapalı kalması öngörülmektedir. Çalışmaların ağustos ayı sonuna kadar tamamlanması planlanmakta olup, bu süreçte vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Kesiktaş ve Polatlar olarak belirlenen alternatif yol güzergâhlarını kullanmasını önemle rica ederiz” denildi. İvedik Arıtma Tesisi’nden Polatlı’ya içme suyu iletecek olan projeye 29 Ekim 2020 yılında başlandı. Geçen ay yapılan açıklamada 110 kilometrelik ana isale hattının 70 kilometresinin tamamlandığı son 40 kilometresinin devam ettiği kaydedilmişti.

 

Haberin Devamı

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!