Kuzey Ankara için 70 gün eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Ankara için 70 gün eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2023 14:04

ABB’nin Kuzey Ankara Tüneli’ndeki 70 günlük ikinci etap tadilat çalışması, ABB Meclisi’ne taşındı. Bütün işler için sürenin maksimum 30 gün olduğuna dikkat çeken AK Parti Grubu, ABB yönetimine, eski ABB Başkanı Melih Gökçek’le görüşmeyi tavsiye ederek, “35 günde koskoca tüneli nasıl yapmış? Gelin hep beraber görüşelim Kuzey Ankara’yı bu çileden kurtaralım” dedi.

Haberin Devamı

Kuzey Ankara için 70 gün eleştirisi
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı’nın ilk oturumunu önceki gün Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. ABB’nin 7 Temmuz’da Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’nde başlattığı ikinci etap tadilat çalışması ABB Meclisi’nin gündemine taşındı. AK Parti Grubu, ABB’nin tadilat için 70 gün süre vermesini eleştirdi. AK Parti Çubuk Meclis Üyesi Emre Arslantaş özetle şunları söyledi:

BÜTÜN İŞLERİN SÜRESİ MAKSİMUM 30 GÜN

Kuzey Ankara için 70 gün eleştirisi

Haberin Devamı

“Malumunuz Ankara Büyükşehir Belediyesi bakım ve tadilat için geçen hafta Kuzey Ankara tünelinde çalışma başlattı doğal olarak Protokol Yolu tek şeride düşürüldü. İşin bitiş tarihine 70 gün süre verildi. Bu yolu kullanan Çubuk, Akyurt, Kalecik, Çankırı ve en önemlisi havalimanına giden devlet büyükleri ve vatandaşlarımız için yaz aylarında olmamıza rağmen 70 günlük bir çile başladı. Burada yapılan imalat bildiğimiz kadarıyla fore kazık çakılarak zemin güçlendirme ve perde beton uygulaması ile tünel uzatılması. Bu işlerin ortalama süresi fore kazık uygulaması maksimum bir hafta, perde beton için kalıp hazırlanması 5 ila 7 gün, perde beton atımı ve prizlenme süresi yaz aylarında 10-15 gün arasındadır. Eğer ki belediyemizin mühendislerinin onayıyla bu süre aderans kullanılarak 5-8 güne düşürebilir. Zaten dışına herhangi bir kaplama ya da süsleme yapılmadığı için bütün işlerin süresi maksimum 30 gündür. Şimdi dönüp baktığımızda Hatay Defne Devlet Hastanesi Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla 58 günde tamamlandı.


‘İSTERSENİZ MELİH BAŞKAN’LA GÖRÜŞELİM’

Nerede bir 300 yataklı hastane nerede tünel tadilatı. Bir diğer örnek ise önceki dönem belediye başkanımız Melih Gökçek döneminde rampa başlangıç ve bitiş mesafesi 450 metre olan ve 35 günde tamamlanan Ankara Tren Garı önündeki alt geçit. Hatta bulmakta zorlanmayın diye ismini de vereyim 35’inci Gün Alt Geçidi. Bu bir dünya çapında o zamanın rekoruydu aslında. Tabii sizin açınızdan da bir rekor var tünelin diğer kısmının yapım aşamasıydı bu da beceriksizlik rekoru. Bizim size tavsiyemiz şudur; gelin bütün egolarımızı ve  yaşanmışlıkları bir kenara bırakalım Ankara’mızın kuzeyini bu çileden kurtarmak için isterseniz sizin adınıza Melih Başkan’la görüşelim. 35 günde koskoca tüneli nasıl yapmış? 35 günde koskoca alt geçidi nasıl yapmış? Siz 70 günde bu tüneli yapmak için nasıl bir süre istiyorsunuz. Gelin hep beraber görüşelim Kuzey Ankara’yı bu çileden kurtaralım.”

Haberin Devamı

Kuzey Ankara için 70 gün eleştirisi

7 TEMMUZ 2023

ABB, Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’nde ikinci etap tadilat çalışmasına 7 Temmuz’da başladı. Tadilat nedeniyle bu kez tünelin Ankara istikametli yönü trafiğe kapatıldı. Çalışmanın 70 gün içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği açıklanmıştı.

Kuzey Ankara için 70 gün eleştirisi

ABB, dün sosyal medya hesabından çalışmaya ilişkin fotoğrafları paylaşarak, “2009 yılında yapay kayalarla yapılan, kullanım ömrü dolmamasına rağmen hatalı imalat sonucunda kazaların meydana geldiği ve can güvenliği sorunlarının yaşandığı Kuzey Ankara Protokol Yolu Tünel Tadilatı çalışmalarımız devam ediyor” bilgilendirmesi yaptı.

Haberin Devamı

YALÇIN’DAN SENDİKALARA GREV ÇAĞRISI

AK Parti Sincan Meclis Üyesi Nihat Yalçın da gündem dışı yaptığı konuşmada çalışanların maaşlarına değindi. Önceki dönemde sözleşmelerde yer alan maddelerin devam etmesi durumunda ABB çalışanlarının 20-25 bin TL ücret alması gerekirken şu anda 10-14 bin TL aralığında maaş aldığına dikkat çeken Yalçın işçilerin de haklarını araması gerektiğini söyledi. Belediye çalışanlarının bağlı olduğu sendikalara grev çağrısı yapan Yalçın, “Buradan asıl yaptığı işin ne olduğunu unutan, yaptığı işin amacını unutan sendika yetkililerine de seslenmek istiyorum. Bakın oturduğunuz makamlarda belediye personelinin maaşından kesilen aidatlarla oturuyorsunuz. Almış olduğunuz maaşları o aidatlarla alıyorsunuz. Siz oturduğunuz makamlarda belediye personelinin temsilcisi olarak oturuyorsunuz. Onların haklarını savunmak sizin görevinizdir. Sayın sendika yetkililerine buradan seslenmek istiyorum; kanuni olarak haklarınız neyse onu sonuna kadar kullanın bunun adı grevse grev sonuna kadar destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


EGO’NUN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI 15 TEMMUZ’DA ÜCRETSİZ OLACAK

Kuzey Ankara için 70 gün eleştirisi

ABB Meclisi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, EGO’ya ait şehir içi toplu taşıma araçlarının vatandaşlara ücretsiz hizmet vermesini de kararlaştırdı. AK Partili Meclis üyeleri Ebubekir Kipel ve Nihat Yalçın’ın dini ve resmi bayramlarda ücretsiz olarak hizmete sunulan EGO’ya ait şehir içi toplu taşıma hizmetinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde de ücretsiz olmasına ilişkin teklifi tüm grupların oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre EGO araçları, 15 Temmuz saat 00.00’dan 16 Temmuz saat 06.00’ya kadar ücretsiz olacak.

 

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!