Küspeyi döktü canından etti

Güncelleme Tarihi:

Küspeyi döktü canından etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2022 13:31

Bir kamyonunun kasasından dökülen şeker pancarı küspesi nedeniyle kayganlaşan yolda motorunun hâkimiyetini kaybeden 31 yaşındaki motosikletli kurye Hasan Önal, bariyerlere çarparak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Sincan-Ayaş yolunda ilerleyen bir kamyonun kasasından dökülen küspe nedeniyle kayganlaşan yol can aldı. Motosikletli kurye Hasan Önal, kontrolünü kaybettiği motoruyla bariyerlere çarptı. İddiaya göre durumu fark etmeyen kamyon sürücüsü ise yoluna devam etti. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri, yola dökülen küspeyi takip ederek kamyon sürücüsünü olay yerinden 5 kilometre ileride yakaladı. Kaza yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde ise Hasan Önal’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. 

‘BEN ÇOK ZOR DURDUM’

Bazı sürücüler ise kaza yapmaktan son anda kurtulurken, olayla ilgili konuşan Cemalettin Çelikel, “Yenikent ışıklarına girmeden önce benzinliğin oradan Yenikent ışıklarını geçinceye kadar bir kamyondan yola küspe dökülmüş. Çok aşırı derecede kaygandı. Ben çok zor durdum. Buzdan daha beter” dedi. 
Kazada yaşamını yitiren motosikletli kuryeden önce yoldan geçen diğer bir kurye ise “O küspeye ilk ben girdim. Allah korudu. Motorun kontrolünü çok zor sağlayabildim. Diğer arkadaş duramadı. Maalesef hayatını kaybetti” diye konuştu. 

Haberin Devamı

KATİL BARİYER KAPANSIN ÇAĞRISI

Kaza sonrası olay yerine gelen motosikletli kurye Tolunay Akın ise şunları söyledi: “Bugün burada bir arkadaşımız canını kaybetti. Yarın bizim başımıza, motor kullanan herkesin başına gelebilecek bir şey. Bu bariyerler yüzünden arkadaşımız canından oldu. Burada bariyerleri görüyorsunuz, herkesin halkın bildiği tabirle ‘katil bariyer’, motorcu kaydığı zaman direkt bu bariyerlere giriyor. Burası kapalı olsa daha güzel, belki kolunu, bacağını kıracak ama ölmeyecek. Bugün bir arkadaşımız, yarın ben, yarın bir başkası, hepimizin çoluğu çocuğu var, biz keyfimizden bu işi yapmıyoruz.”

28 KASIM 2022 PAZARTESİ

Küspeyi döktü canından etti

Hürriyet Ankara, motosikletli kuryelerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmiş ve yaklaşan kış ayları öncesi sorunlarını dile getirmişti.

BAKMADAN GEÇME!