Kurbanını uygunsuz kesene ceza var

Güncelleme Tarihi:

Kurbanını uygunsuz kesene ceza var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 14:10

Dikkat! Bu Kurban Bayramı’nda da belediyelerin belirledikleri alanların dışında kurban kesenlere ceza uygulanacak. Ankara’daki tüm ilçe belediyeleri, Kurban Bayramı için hazırlıklarını artık tamamladı. Vatandaşların, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban kesimi için randevu almaları gerekiyor. Hürriyet Ankara, ilçe ilçe kurban kesim yerlerini derledi.

Haberin Devamı

ALTINDAĞ

*Tatlar Mahallesi Kurban Satış ve Kesim Alanı

Vatandaşlar, modern ve usulüne uygun bir şekilde son teknolojik ekipmanlarla kesim yapabilecek. Tesiste kurban kesimi yaptırmak isteyen vatandaşların randevu alması gerekiyor.

ÇANKAYA

*Yeşilkent Mahallesi(Mühye) Kurban Satış ve Kesim Alanı

Çankaya Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ibadetlerini yerine getirmeye gelecek vatandaşlara çay ikramında bulunacak. Vatandaşlara kurban eti içinde poşet dağıtılacak.

ETİMESGUT

*Ayyıldız Mahallesi(Eski Taş Ocağı) Kurban Satış Noktası
*Eryaman 1. Etap Kapalı Pazar Yeri
*Eryaman Köyiçi Pazar Yeri
*Süvari Mahallesi Pazar Yeri
*Elvankent Kapalı Pazar Yeri
*Alsancak Mahallesi Kapalı Pazar Yeri(Sebze Reyonu)
*Topçu Mahallesi Pazar Yeri
*Atayurt Mahallesi Kapalı Pazar Yeri
*Ahimesut Kapalı Pazarı
*Elvan Pazar Alanı(Sebze Reyonu)

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi, ulaşım, su, ışıklandırma gibi temel ihtiyaçların yerine getirildiği kurban pazarında ibadethane, lavabo, dinlenme alanları oluşturdu.

Kurbanını uygunsuz kesene ceza var


GÖLBAŞI

*Oğulbey Mahallesi Kurban Kesim ve Satış Tesisi

Gölbaşı Belediyesi, 100 bin metrekare alana kurulan tesiste, 67 adet padokun bulunduğu alanda 4 adet büyükbaş, 1 adet küçükbaş hayvanın mobil kesimini gerçekleştirecek. Alanda, 500 araç kapasiteli binek araç otoparkı mevcut.

KEÇİÖREN

*Aktepe Semt Pazar Yeri
*Atapark Semt Pazar Yeri
*Ayvalı Fatih Semt Pazar Yeri
*Yeşiltepe Fatih Semt Pazar Yeri
*Esertepe Semt Pazar Yeri
*Kalaba Semt Pazar Yeri
*Ufuktepe Semt Pazar Yeri
*Uyanış Semt Pazar Yeri
*23 Nisan Mahallesi Semt Pazar Yeri
*19 Mayıs Mahallesi Semt Pazar Yeri
*Kafkas Semt Pazar Yeri
*Yayla Mahallesi Semt Pazar Yeri
*Kuşcağız Semt Pazar Yeri
*Kardeşler Semt Pazar Yeri

Kurban kesim yerlerinde, kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının ve karmaşanın önlenmesi için randevu sistemi uygulanacak.

MAMAK

*Ortaköy Kurban Satış ve Kesim Alanı

Havalı calaska sisteminin kurulu olduğu alanda, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kesimi yapılacak.

Haberin Devamı

PURSAKLAR

*Gümüşoluk Kurban Pazar Alanı Kesim ve Satış Alanı

Pursaklar Belediyesi kurbanlıkları, modern teknoloji kullanarak, el değmeden, otomatik makinelerle, hazır hale getirecek. 500 adet büyükbaş kesim kapasiteli alanda bin araçlık otopark, mescit, dinlenme alanları ile kahvaltı ve ikram hizmetleri de mevcut.

SİNCAN

*Çimşit Kurban Kesim Yeri ve Pazar Alanı(3 noktada kesim)
*Yenikent Kurban Kesim Yeri ve Pazar Alanı

Sincan Belediyesi, Çimşit’te 3, Yenikent’te 1 olmak üzere toplam 4 kurban kesim yerinde, 60 kişilik kasap ekibi ve 70 kişilik zabıta ekibi ile hizmet verecek.

YENİMAHALLE

*Yakacık Kurban Pazarı
*Batıkent Andaç Pazar Yeri
*Batıkent Turgut Özal Pazar Yeri
*Şentepe Kapalı Pazar Yeri
*Çamlıca Pazar Yeri
*Demetevler Pazar Yeri

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, Yakacık Kurban Alanı’nda kasap, kurban kesimi ve parçalanması için hizmet verecek. Bayram günü kesim işlemleri sırasında otopark sıkıntısı yaşanmaması için de 5 bin araçlık otopark vatandaşların hizmetinde olacak. Vatandaşlar kurbanla ilgili talep ve şikâyetlerini 0312 315 04 58 numaralı telefondan yapabilecek.

Kurbanını uygunsuz kesene ceza var


BAKANLIK UYARDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyelerin gösterdiği yerler dışındaki park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri ve meydan gibi umuma açık yerlerde kurban satışı ve kesimi yapılması, kurban atıklarının toprağa ve suya verilmesi halinde idari para cezaları uygulanacağını bildirdi.

Haberin Devamı

BİN 362 TL CEZA UYGULANACAK

Park, bahçe, cadde ve meydan gibi uygun olmayan yerlerde kurban kesimine ve kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara bin 362 TL ceza uygulanacak. Ayrıca, kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veya suya veren kurban kesim yerlerine 131 bin 516 lira, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 3 bin 267 lira idari para cezası verilecek.

‘ALO 181’ HATTINA İHBAR EDİLEBİLECEK

Ekipler, Kurban Bayramı boyunca kurban satış ve kesim yerlerinde denetim yapacak. Kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirleten vatandaşlar ‘Alo 181’ hattına ihbar edilebilecek. Kurban artıkları ise belediyeler tarafından toplanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!